Život

Priča o debeloj keruši širi se Rusijom: Jednog dana je sela ispred radnje i nije mnogo mrdala, sada bi svi da je usvoje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/01/2024

-

22:12

Priča o debeloj keruši širi se Rusijom: Jednog dana je sela ispred radnje i nije mnogo mrdala, sada bi svi da je usvoje
Priča o debeloj keruši širi se Rusijom: Jednog dana je sela ispred radnje i nije mnogo mrdala, sada bi svi da je usvoje - Copyright Printscreen VK/ЧС Тюмень

veličina teksta

Aa Aa

Preslatka debela keruša postala je viralna na društvenim mrežama u Rusiji nakon što se pojavio snimak na kojem pozdravlja prolaznike ispred prodavnice u selu Karkateviju u centralnom delu zemlje.

Ona je postala simbol tog mesta za koje verovatno ni mnogi Rusi nisu čuli, a prvo se pojavila informacija da joj je ime Bublik (Đevrek), što zvuči prikladno.

 

 

Iako je u komentarima često porede sa pekarskim proizvodima, iz očiglednih razloga, portal Mash je pisao da se debeljuca zapravo zove Muha. Navodno niko od meštana nije znao da kaže odakle se stvorio umiljati pas, ali kažu da je jednog dana, pre tri godine, seo ispred samoposluge i nije se mnogo pomerao od tada.

Meštani je obožavaju, očigledno je dobro hrane i dopuštaju joj da spava u toplim ulazima zgrada tokom hladnih zimskih meseci. 

Muha ima između 40 i 45 kilograma, mada nije poznato da li je uzrok njene gojaznosti neka bolest ili neprestano hranjnje od strane prolaznika. Kako prenose lokalni mediji, ljudima je jasno da se "malo ugojila", pa bi sada želeli da je stave na dijetu.

Od kada je priča odjeknula Rusijom mnogo ljudi je ponudilo da usvoji Muhu, piše Mash.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin