Život

"Rad posle 22 sata je rizik po mentalno zdravlje": Španska ministarka misli da je "ludilo" što restorani služe u 1 čas

Komentari

Autor: Tanjug

06/03/2024

-

11:35

"Rad posle 22 sata je rizik po mentalno zdravlje": Španska ministarka misli da je "ludilo" što restorani služe u 1 čas
"Rad posle 22 sata je rizik po mentalno zdravlje": Španska ministarka misli da je "ludilo" što restorani služe u 1 čas - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka rada Španije Jolanda Dijaz izjavila je da španska kultura ishrane kasno uveče predstavlja rizik za mentalno zdravlje.

Ona je rekla da je "ludilo" što ljudi i dalje rade u restoranima u 01 posle ponoći, odnosno da rad posle 22 sata može da predstavlja rizik po mentalno zdravlje, prenosi Gardijan.

Kako se navodi debata o živopisnom noćnom životu Španije i dugim radnim satima potrebnim da se on održi stavljena je u centar pažnje u ponedeljak nakon što je Dijaz okarakterisala da kultura kasne ishrane u restoranima nije u skladu sa ostatkom Evrope.

"Zemlja koja ima restorane otvorene u jedan sat ujutru nije razumna. Ludilo je produžavati radno vreme unedogled", rekla je ona.

Opoziciona Narodna stranka i poslovna udruženja brzo su reagovala, a regionalna predsednica Madrida Izabel Dijaz Ajuso rekla je da Španija ima najbolji noćni život na svetu, sa ulicama punim života i slobode i da to obezbeđuje i zaposlenje.

"Oni žele da budemo puritanci, materijalisti, socijalisti, bez duše, bez svetla i bez restorana, jer oni tako žele", rekla je Ajuso, poznata po tome što je za vreme pandemije koronavirusa insistirala da barovi i restorani u Madridu ostanu otvoreni.

Organizacija "Spain by Night" koja predstavlja grupe za zabavu tvrdi je da je noćni život u zemlji privlačan za turiste i kategorički odbacila svaki predlog koji dovodi u pitanje španski stil života.

Govoreći o kritikama ministarka Dijaz je rekla da je njen jedini cilj bio da zaštiti prava radnika. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin