Život

Francuskinja oborila svetski rekord u penjanju konopcem: Do drugog sprata Ajfelove kule za 18 minuta

Komentari

Autor: Tanjug

10/04/2024

-

19:24

Francuskinja oborila svetski rekord u penjanju konopcem: Do drugog sprata Ajfelove kule za 18 minuta
Francuskinja oborila svetski rekord u penjanju konopcem: Do drugog sprata Ajfelove kule za 18 minuta - Copyright Tanjug/AP/Laurent Cipriani

veličina teksta

Aa Aa

Francuskinja Anuk Garnije (34) oborila je danas svetski rekord u penjanju konopcem nakon što se za 18 minuta popela na drugi sprat Ajfelove kule, na 110 metara visine, u okviru akcije prikupljanja novca za podršku obolelima od raka.

"Moj san se ostvario. Nikada nisam sumnjala da ću to ostvariti", izjavila je kratko Garnijeova nakon uspešnog uspona, prenosi londonski Gardijan.

Ona je dodala da je bilo mnogo uspona i padova na putu do ovog rekorda i objasnila da joj vreme nije uvek bilo saveznik.

Prethodni svetski rekord držao je južnoafrički atletičar Tomas Van Tonder, koji se 2020. godine popeo 90 metara uz konopac između kula Soveto u Johanesburgu.

Danska atletičarka Ida Matilde Stinsgor držala je ženski rekord nakon što se 2022. godine popela uz konopac na visinu od 26 metara na zdanje Opere u Kopenhagenu, ali sada Garnijeova drži rekord i za najviši uspon i za najviši uspon u ženskoj konkurenciji. 
 

Komentari (0)

Magazin