Život

U kojoj zemlji su najjeftiniji troškovi života: Jedna država na prvoj poziciji već četiri godine

Komentari

Autor: Tanjug

08/07/2024

-

14:22

U kojoj zemlji su najjeftiniji troškovi života: Jedna država na prvoj poziciji već četiri godine
Hanoj - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najpristupačnija zemlja za život iseljenika u 2024. je Vijetnam, a iza nje su Kolumbija i Indonezija, pokazalo je istraživanje sprovedeno među više od 12.000 iseljenika iz 174 države i teritorije širom sveta.

Organizacija Internejšns (InterNations) je tražila od ispitanika da rangiraju svoje zadovoljstvo opštim troškovima života i ličnim finansijama u konkretnoj zemlji, a Vijetnam je četvrtu godinu zaredom zauzeo prvo mesto na listi od 53 destinacije.

Na četvrtom i petom mestu ovog spiska država povoljnih za iseljenike se nalaze Panama i Filipini, dok je Indija zauzela sedmo, a Meksiko osmo mesto. U prvih deset se nalaze i Tajland, Brazil i Kina.

Posebno mesto zauzima region jugostične Azije koji imaju četiri predstavnika na ovoj listi, konkretno Vijetnam, Indoneziju, Filipine i Tajland.

"Većina iseljenika se slaže da je u ovim zemljama lako pronaći smeštaj i da su zadovoljni time koliko je on pristupačan", rekla je direktorka marketinga organizacije Internejšns Ketrin Čudoba.

Ljudi koji žele da se presele u drugu zemlju treba da uvaže i druge faktore kao što je kvalitet života ili zdravstvene zaštite, ali sigurno je da je Vijetnam najpovoljnija destinacija za budžet, dodaje se u izveštaju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin