Život

Egzotični ukusi u srcu Beograda: Šta se sve može probati u restoranu uzbekistanske kuhinje

Komentari
Euronews Srbija

Autor: Euronews Srbija

29/05/2025

-

21:09

veličina teksta

Aa Aa

U Beogradu poslednjih godina mogu da se isprobaju ukusi mnogih svetskih kuhinja, a od nedavno i uzbekstanskih jela. 

Luka Bogosavljević iz ovo restorana "Uzbechka" za Euronews Srbija objašnjava po kojim specijalitetima je poznata ta zemlja.

"Kada ljudi dođu, iznenađeni su kuhinjom i hlebom nan. U njemu nema ništa - to je testo - ali način na koji se pravi je zanimljiv. Od nekih specifičnih jela poznati su tradicionalni plov, lagman i manti koji se kuvaju na pari", kaže Bogosavljević.

On objašnjava da Uzbekistanci vole začine i rado koriste kumin i ljute sosove, a na meniju su im često raznovrsni proizvodi od testa i mesa.

A kako izgledaju i kako se prave, pogledajte u priloženom videu.

AI Preporuka

Komentari (0)

Magazin