Egzotični ukusi u srcu Beograda: Šta se sve može probati u restoranu uzbekistanske kuhinje
Komentari29/05/2025
-21:09
U Beogradu poslednjih godina mogu da se isprobaju ukusi mnogih svetskih kuhinja, a od nedavno i uzbekstanskih jela.
Luka Bogosavljević iz ovo restorana "Uzbechka" za Euronews Srbija objašnjava po kojim specijalitetima je poznata ta zemlja.
"Kada ljudi dođu, iznenađeni su kuhinjom i hlebom nan. U njemu nema ništa - to je testo - ali način na koji se pravi je zanimljiv. Od nekih specifičnih jela poznati su tradicionalni plov, lagman i manti koji se kuvaju na pari", kaže Bogosavljević.
On objašnjava da Uzbekistanci vole začine i rado koriste kumin i ljute sosove, a na meniju su im često raznovrsni proizvodi od testa i mesa.
A kako izgledaju i kako se prave, pogledajte u priloženom videu.
Komentari (0)