Život

Proizvod koji vraća u detinjstvo: Po čemu je poseban ručno pravljeni maslac iz male mlekare u Beogradu (VIDEO)

Komentari
Euronews Srbija

Autor: Euronews Srbija

06/10/2025

-

15:13

veličina teksta

Aa Aa

Mala porodična mlekara u centru Beograda, osnovana je 2021. godine sa željom da pravi prvi puter od fermentisane pavlake u Srbiji. Ona sada ima prepoznatljiv proizvod koji vraća u detinjstvo i osvaja srca potrošača, ne samo u našoj zemlji već i šire.

Ova mlekara proizvodi takozvani "beurre de baratte", odnosno puter iz bućkalice, u malim količinama, bez veštačkih dodataka. Dodaju mu se korisne bakterije, posle čega zri 96 sati, kako bi se razvio prepoznatljiv ukus.

Vlasnica ovog biznisa Tijana Žunić za Euronews Srbija ističe da na taj način nadoknađuju korisne sastojke uništene pasterizacijom, zbog čega je njihov proizvod zdraviji i deluje probiotski.

Kako ovaj proces izgleda i zašto je dobijeni puter drugačiji od industrijskih, pogledajte u priloženom videu.

Komentari (0)

Magazin