Život

Mešanac "Mister Hepi Fejs" proglašen za najružnijeg psa na svetu

Komentari

Autor: Today

30/06/2022

-

14:19

Mešanac "Mister Hepi Fejs" proglašen za najružnijeg psa na svetu
Mešanac "Mister Hepi Fejs" proglašen za najružnijeg psa na svetu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

"Mister Hepi Fejs", odnosno "Gospodin Srećno Lice", proglašen je za najružnijeg psa na svetu na nedavno održanom takmičenju u Kaliforniji, koje promoviše udomljavanje kućnih ljubimaca.

Vlasnica ovog mešaca čivave i kineskog ćubastog psa Dženejda Benali mislila je da nema nikakve šanse za pobedu, jer je "previše lep".

"Opisujem Mister Hepi Fejsa kao biće koje ima uši slepog miša, natapiranu kosu kao Robert Smit iz grupe The Cure, jezik duži od Džina Simonsa (grupa Kiss), kul režanje poput Bilija Ajdola i oči pune ljubavi", rekla je Benali.

Izbor za najružnijeg psa održava se svake godine na vašaru u Sonoma Marinu u Kaliforniji, gde se okupljaju "kućni psi i ljudi koji ih vole".

Misija organizatora ovog događaja je da promovišu udomljavanje i spasavanje životinja, naročito pasa koji bi zbog svog izgleda mogli biti zanemareni. 

Pobednik dobija nagradu od 1.500 dolara, i putovanje u Njujork, gde se pojavljuje u emisiji "Today".

 

 

Mister Hepi Fejs je odlična maskota te misije.

"Dobio je mnogo pažnje i mislim da se on odlično provodi. Udomila sam ga iz prihvatilišta pre samo deset meseci, a tada je smatran psom koji ima najmanje šanse da nađe dom", rekla je Benali.

Neobičan izgled nije jedini razlog za to - on ima i tumore, kao i neurološke probleme koji zahtevaju doživotnu medicinsku negu.

Takođe, trpi i psihološke posledice toga što je živeo u porodici koja ga je zanemarivala.

"Kad sam ga udomila, plašio se ljudskog dodira. Trebalo mi je tri meseca, dok mi nije dozvolio da mu dodirnem lice", rekla je njegova vlasnica.

Ona je ispričala da su joj u prihvatilištu rekli da će njen ljubimac živeti još šest nedelja, ali da ga je ona svejedno uzela sa sobom, u želji da mu u poslednjim danima pruži ljubav i utehu.

Međutim, on je prevazišao sva očekivanja i sada "uživa i širi radost gde god dođe".

"To je dokaz šta ljubav, pažnja i nega mogu da urade u nečijem životu", rekla je Benali.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin