Život

Novi ukus nije baš za svakoga: Nemački poslastičar nudi sladoled od cvrčaka i to s prelivom

Komentari

Autor: AP

05/03/2023

-

18:55

Novi ukus nije baš za svakoga: Nemački poslastičar nudi sladoled od cvrčaka i to s prelivom
Festival sladoleda - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Tomas Mikolino, vlasnik poslastičarnice u Rotenburgu na Nekaru u Nemačkoj ove sezone ponudiće kupcima ponudiće novi ukus sladoleda.

Ponuda nemačkog poslastičara je samo za one najhrabrije i sa jakim stomakom -  kuglice sladoleda sa ukusom cvrčaka sa sušenim smeđim cvrčcima na vrhu, izvestila je u nemačka novinska agencija dpa, a prenosi AP.

Mikolino ima naviku da stvara ukuse koji su daleko izvan tipičnih prohteva Nemaca koji najčešće traže sladolede od jagoda, čokolade, banana i vanile. Ranije je nudio sladoled od jetrene kobasice i gorgonzola sira, kao i pozlaćeni sladoled za četiri evra po kornetu.

 „Ja sam veoma radoznala osoba i želim da probam sve. Jeo sam mnogo stvari, uključujući mnogo čudnih stvari, a cvrčci su bili nešto što sam želeo da probam i kao vrstu sladoleda“, rekao je Mikolino za dpa.

Na mogućnosti da proizvede ovaj ukus može da zahvali uredbi Evropske unije koja dozvoljava upotrebu insekata u hrani. 

EU je već dozvolila migratorne skakavce i larve brašnara kao aditiv u hrani, preneo je dpa. 

Mikolinov sladoled se pravi od brašna od cvrčaka, pavlake, ekstrakta vanile i meda, a preliva ga sušenim celim cvrčcima. Ima „iznenađujuće ukusan ukus“ ako je verovati njegovoj objavi na Instagramu. 

Kreativni prodavac kaže da dok su neki ljudi zgroženi, pa čak i uznemireni time što nudi sladoled od insekata, radoznalim kupcima se novi ukus uglavnom dopao. 

„Oni koji probaju prosto  su oduševljeni“, rekao je Mikolino.

„Imam mušterije koje dolaze ovde svaki dan i kupuju kornet sladoleda.”

 Jedan od kupaca Konstantin Dik, dao je pozitivnu recenziju ukusu cvrčaka, rekavši za dpa: „Da, zaista je veoma ukusan i jestiv". 

Drugi kupac, Johan Peter Švarcee, takođe je pohvalio kremastu mešavinu ukusa sladoleda, ali je dodao da „još uvek možete da osetite cvrčka u sladoledu“.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin