Život

Manja od zrna soli, skuplja od automobila - torba za koju je potreban mikroskop i 63.750 dolara

Komentari

Autor: BBC

29/06/2023

-

23:25

Manja od zrna soli, skuplja od automobila - torba za koju je potreban mikroskop i 63.750 dolara
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Mikroskopska torbica koja bez problema prolazi kroz ušice igle prodata na aukciji za 63.750 dolara.

Potreban je mikroskop da biste videli dizajn torbe, sa dimenzijama 657 x 222 x 700 mikrometara. 

"Dovoljno uska da prođe kroz ušicu igle, ovo je torbica tako mala da će vam trebati mikroskop da biste je videli," rekao je umetnički tim kreatora torbe MISCHF, sa sedištem u Bruklinu, poznat  po svojim kontroverznim dizajnima.

profimedia

 

U torbi su cipele koje sadrže ljudsku krv, patike sa svetom vodom u đonu, kolonjska voda koja miriše na VD-40 i ogromne crvene gumene čizme.Ovog puta, dizajner je odlučio da trend malih torbica dovede do krajnosti, prenosi BBC. 

"Postoje velike tašne, normalne tašne i male tašne, ali ovo je poslednja reč u minijaturizaciji torbi," napisao je proizvođač MSCHF na postu o torbi. 

Torba liči na liniju luksuznih ručnih torbi Luj Viton, ali nema veze sa brendom. 

Napravljena je od fotopolimerne smole i kreirana je korišćenjem tehnologije 3D štampanja koja se često koristi za izradu sićušnih mehaničkih modela i struktura. Dok je nastajala, neki od uzoraka torbica koje je brend poslao na pregled bili su toliko mali da ih je tim MSCHF-a izgubio, piše Smithsonian magazin.

Uz torbicu mikroskop - ako je izgubite

 Ali gubitak torbice neće biti preveliki problem za vlasnika jer je u kupovinu uključen i mikroskop sa digitalnim ekranom. Mikroskopi sa digitalnim displejima mogu se kupiti od onlajn prodavaca i mogu se kretati od 60 do hiljadu dolara. Na aukcijskom sajtu nije navedena cena mikroskopa odvojeno od torbe.

Ponude na aukciji krenule su od 15.000 dolara. Govoreći o korišćenju brenda Luj Viton na torbi, glavni kreativni direktor MSCHF-a, Kevin Vizner, rekao je nešto ranije za Njujork Tajms da kreator nije tražio dozvolu od brenda da ga koristi.

"Mi smo veliki u 'traženju oproštaja, a ne školske dozvole'", rekao je Vizner.

MISCHF se 2021. tužio sa Najkom zbog prodaje modifikovanih patika koje sadrže kap ljudske krvi, a takođe je u tuži i sa kompanijom Vans zbog korišćenja njihovih žigova.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin