Život

Posle sedam sati borbe u Misisipiju uhvaćen i ubijen dosad najveći aligator - velik kao terensko vozilo

Komentari

Autor: Tanjug

28/08/2023

-

23:51

Posle sedam sati borbe u Misisipiju uhvaćen i ubijen dosad najveći aligator - velik kao terensko vozilo
Posle sedam sati borbe u Misisipiju uhvaćen i ubijen dosad najveći aligator - velik kao terensko vozilo - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Aligator veliki kao terensko vozilo uhvaćen je i ubijen u Misisipiju ovog vikenda, a njegova veličina je premašila prethodni rekord.

Odeljenje za divljač, ribu i parkove Misisipija saopštilo je da su četiri lovca uhvatili mužjaka aligatora u subotu u reci Jazu, koja se uliva u Misisipi, tokom otvorene sezone lova na aligatore, preneo je CBS.

"Bio je dugačak 4,34 metra, sa obimom stomaka od 167 centimetara i obimom repa od 112 centimetara. Težak je 364 kilograma", objavilo je odeljenje na svojoj Fejsbuk stranici.

Lovci su se borili sa životinjom sedam sati. Dobar deo brodske opreme je uništen, uspeli su da ga vežu omčom, nakon čega je ubijen iz puške.

Prethodni aligator koji je držao rekord uhvaćen je 2017. godine i utvrđeno je da je dugačak 4,3 metra i težak 348 kilograma. Lovci će za uhvaćenog aligatora dobiti novčanu nagradu od države.

 

 

Misisipi je odobrio javni sportski lov na aligatore 2005. Sezona traje 10 dana i omogućava lovcima da uhvate najviše dva aligatora, samo ako su veći od 1,2 metra. Pravila kažu da ako se lovi drugi aligator, on mora biti veći od 2,2 metra. Ovogodišnji lov na ove divlje životinje u Misisipiju počeo je u petak.

Gmizavci, koji "nisu prirodno agresivni prema ljudima", ne smeju da budu hvatani, uklanjani ili ubijani bez dozvole državnog odeljenja za divlje životinje. 

Lovcima je ove godine odobren dodatni dvonedeljni lov kako bi smanjili populaciju aligatora u nekim oblastima u kojima su se stanovnici žalili da napadaju njihove pse. Stanovnici strahuju da bi aligatori mogli da napadnu i njih.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin