Poznati

Šakira se nagodila sa tužilaštvom o optužbi za utaju poreza

Komentari

Autor: Tanjug

20/11/2023

-

10:59

Šakira se nagodila sa tužilaštvom o optužbi za utaju poreza
Šakira se nagodila sa tužilaštvom o optužbi za utaju poreza - Copyright AP Photo/Joan Mateu Parra

veličina teksta

Aa Aa

Kolumbijska pevačica Šakira postigla je danas nagodbu sa španskim tužilaštvom u slučaju navodne utaje poreza "teške" 14,5 miliona evra za period između 2012. i 2014. godine.

Nagodbom je stavljena tačka na suđenje, a tužilaštvo je zatvorsku kaznu zamenilo finansijskom, saopštio je sudija iz Barselone, a pop zvezda će platiti kaznu od 7,3 miliona evra, što je više od 50 odsto od duga koji je imala. 

AP Photo/Joan Mateu Parra

 

Tužilaštvo je u julu saopštilo da će tražiti zatvorsku kaznu od osam godina i dva meseca, kao i finansijsku kaznu od 24 miliona evra za Šakiru, koja je u julu 2022. godine odbila ponudu tužilaštva da se nagodi.

Slučaj je prvi put pokrenut 2018. godine, a trenutno sud pokušava da ustanovi gde je Šakira živela u periodu navodne utaje poreza. Tužioci su pokušavali da dokažu da je kolumbijska pevačica provela više od pola godine u Španiji i da je zbog toga trebalo da toj zemlji plati porez na svoj prihod iako su njeno zvanično mesto prebivanja Bahami.

Šakira je, inače, živela u Španiji sa bivšim mužem i nekadašnjim fudbalerom "Barselone" Žerarom Pikeom punih 11 godina i par ima dvoje dece. Pevačica, čije je puno ime Šakira Izabel Mebarak Ripol, preselila se u Majami nakon njihovog rastanka.

Španske vlasti gonile su druge velike poznate ličnosti zbog utaje poreza, uključujući fudbalere kao što su Portugalac Kristijano Ronaldo, Argentinac Lajonel Mesi i brazilsko-španski igrač Dijego Kosta. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin