Poznati

Hari i Megan na udaru kritika zbog fotografije sa premijerom Jamajke koji poziva na odbacivanje monarhije

Komentari

Autor: Tanjug

24/01/2024

-

16:08

Hari i Megan na udaru kritika zbog fotografije sa premijerom Jamajke koji poziva na odbacivanje monarhije
Evan Agostini/Invision/AP - Copyright Evan Agostini/Invision/AP

veličina teksta

Aa Aa

Princ Hari i Megan Markl našli su se na udaru kritika u Velikoj Britaniji nakon što su pozirali sa premijerom Jamajke Endrjuom Holnesom koji želi da odbaci monarhiju. Mnogi korisnici društvenih mreža izrazili su nezadovoljstvo što mlađi sin kralja Čarlsa Trećeg i njegova supruga šalju takvu poruku javnosti, baš u trenutku kada se kralj priprema za operaciju prostate, a princeza od Velsa Kejt Midlton oporavlja u bolnici.

Ostrvska država Jamajka nalazi se u Karipskom moru i jedna je od članica Komonvelta, zbog čega je na njenom čelu britanski kralj Čarls III.

 

 

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa uslikani su sa Holnesom na crvenom tepihu nakon što su sinoć doputovali u Kingston na premijeru novog filma o Bobu Marliju "One Love", preneo je Dejli meil.

Par je snimljen kako se druži sa gostima i između ostalih sa Marlen Malahu Forte, ministarkom za pravna i ustavna pitanja, koja je prošle godine rekla da bi Jamajka uskoro mogla da prekine veze sa monarhijom i da budućnost nacije treba da bude u rukama Jamajke.

Holnes, koji zagovara planove da Jamajka postane republika, o čemu bi na referendumu trebalo da bude doneta odluka kasnije ove godine, ranije je priznao da je to karipsko ostrvo želelo da prekine veze sa Velikom Britanijom nakon smrti kraljice Elizabete Druge.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin