Poznati

Održani "modni Oskari": Poznati se utrkivali ko će bolje izgledati na Met Gali (FOTO)

Komentari

Autor: Euronews Srbija / Tanjug

07/05/2024

-

08:39

Održani "modni Oskari": Poznati se utrkivali ko će bolje izgledati na Met Gali (FOTO)
Održani "modni Oskari": Poznati se utrkivali ko će bolje izgledati na Met Gali (FOTO) - Copyright Tanjug AP/CJ Rivera/Invision/AP, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Svetovi filma, mode, muzike, sporta, politike i društvenih mreža sudarili su se prošle noći na stepenicama Metropoliten muzeja na godišnjoj Met gala žurci. 

Haljine i po neki rever bili su uglavnom ukrašeni cvećem, u skladu sa ovogodišnjom temom "Bašta vremena" inspirisanom istoimenom pripovetkom Dž. G. Balarda, dok je događaj nosio ime "Uspavane lepotice: Ponovno buđenje mode".

Domaćini večeri bili su Bad Bunny, Dženifer Lopez, Kris Hemsvort i Zendaja, zajedno sa glavnom urednicom modnog časopisa "Vogue" Anom Vintur, čija izložba je deo manifestacije.

profimedia

 

Zendaja, koja poslednjih nedelja promovišući svoj novi film "Challengers" dominira crvenim tepisima i ovog puta je briljirala prošetavši stepenicama čak dva puta.

Glumica se prvo pojavila u plavo-zelenoj haljini ukrašenoj "lišćem" s potpisom Džona Galijana za brend "Maison Margiela", uz upečatljivu šminku sličnu onoj kakve su nekada imale zvezde nemih filmova.

Tanjug AP/Evan Agostini/Invision/AP

 

Na kraju večeri, ponovo je obukla Galijana, ali ovog puta za Givenchy Haute Couture i ponela cvetnu krunu "Alexander McQueen".

profimedia

 

Dženifer Lopez nosila je blistavu prozirnu haljinu Danijela Rozberija za "Schiaparelli haute couture" sa srebrnim dezenom koji podseća na grane.

Tanjug AP/Evan Agostini/Invision/AP

 

Bad Bunny već se proslavio smelim modnim izborima, a ovog puta nosio je "Maison Margiela" sako, koji je Džon Galijano dizajnirao posebno za njega, a kombinaciju upotpunio buketom crnog cveća.

 

Kris Hemsvort bio je daleko manje spreman na modne rizike, pa se opredelio za jednostavno "Tom Ford" odelo boje slonovače. 

 

Reperka Cardi B. u jednom trenutku osvojila je kompletan prostor za fotografisanje svojom ogromnom crnom haljinom kineske modne kuće "Windowsen", a bilo joj je potrebno nekoliko asistenata kako bi se popela uz stepenice.

Tanjug AP/Evan Agostini/Invision/AP

 

Muke sa teškom haljinom imala je i Điđi Hadid, koja je svoju haljinu s potpisom Toma Brauna uporedila sa "skulpturom". 

Bela haljina sa teškim šlepom ukrašena je sa čak 2,8 miliona perli, koje je tim od 20 ljudi prišivao za haljinu punih 5.000 sati. Svaka ruža je umetničko delo za sebe. 

Tanjug AP/Evan Agostini/Invision/AP

 

Mlada zvezda Tajla imala je daleko jednostavniji, ali ništa manje efektan izbor, u vidu Balmain haljine napravljene tako da se potpuno stapa sa njenim telom. Interesantno je to da je njen korset napravljen od pravog peska, a sa sobom je nosila i peščani sat.

profimedia

 

Penelope Kruz, koja je godinama zaštitno lice Chanel modne kuće, opredelila se za elegantnu crnu haljinu.

Mnoge druge interesantne kombinacije možete pogledati i u priloženoj galeriji:

Među poznatima čije odsustvo je zapalo za oko publike su pevačica Rijana, Bijonse i njena sestra Solanž, Tejlor Svift, manekenka Kejt Mos i glumica Blejk Lajvli, prenosi CNN.

Met Gala je humanitarni događaj na kojem se prikupljaju sredstva u organizaciji Instituta za kostime Metropolitenskog muzeja umetnosti, a njeni gosti, oko 450 poznatih osoba iz sveta umetnosti i mode, ne smeju da koriste mobilne telefone zbog tajnosti dešavanja u okviru manifestacije.

Met Gala se održava od 1948. godine, kada je nameravano da to bude lokalni događaj, a danas je to svetski poznat događaj koji portal Vox naziva "Oskarom za modu".

Komentari (0)

Magazin