Poznati

Australija ponovo istražuje slučaj jorkširskih terijera Amber Herd: Glumici prete optužbe za krivokletstvo

Komentari

Autor: E!

01/11/2021

-

12:19

Australija ponovo istražuje slučaj jorkširskih terijera Amber Herd: Glumici prete optužbe za krivokletstvo
Amber Herd - Copyright AP/Jordan Strauss

veličina teksta

Aa Aa

Australija istražuje optužbe za krivokletstvo protiv glumice Amber Herd u slučaju ilegalnog unošenja njena dva psa u Australiju 2015. godine.

Naime, jedan od Depovih saradnika svedočio je prošle godine na parnici koju je glumac poveo protiv tabloida San, da ga je Herd nagovorila da laže pod zakletvom, nakon što je optužena da je ilegalno unela u zemlju dva jorkširska terijera Pistola i Bua.

Glumici, koja nije imala potrebnu dozvolu za unošenje ljubimaca u Australiju, niti ih je ostavila u karantinu na dve nedelje, kako tamošnji zakon propisuje, pretila je kazna od deset godina zatvora. Međutim, njen advokat rekao je sudu da je glumica imala "džetleg" i da je brinula za supruga zbog njegove povrede ruke na snimanju filma "Pirati s Kariba", verujući da su njeni asistenti sredili svu papirologiju.

Tada je advokat rekao da je ona "od umora napravila užasnu grešku". Australijski sud dodelio joj je uslovnu kaznu u trajanju od mesec dana u aprilu 2016, mesec dana pre nego što je podnela zahtev za razvod od Depa.

AP/Joel Ryan

 

Međutim, prošle godine Depov bivši saradnik Kevin Marfi ispričao je pred sudom da je Herd tražila od njega da pred australijskim sudom izjavi da ona nije znala da je ilegalno da unosi pse u državu, koja ima stroge zakone vezane za karantin životinja.

On je izjavio da mu je glumica rekla: "Treba mi tvoja pomoć oko ovoga. Ne bih želela da imaš problema na svom poslu". Upitan od advokata lista "San" zašto nije tražio od Depa da interveniše, Marfi je izjavio: "Zato što je Amber bila vrlo moćna i zagorčala bi mi život".

Ministarstvo poljoprivrede, vode i životne sredine sada je ponovo otvorilo istragu i traži svedoke, a ako bi protiv Herd bila pokrenuta tužba i ona bude proglašena krivom, preti joj kazna od 14 godina zatvora.

Advokat Amber Herd kritikovao je novu istragu ministarstva.

"Visoki sud pravde otkrio je da je Dep počinio nasilje nad Amber Herd u barem 12 slučajeva, zbog čega se ona ponekad plašila za svoj život. Neverovatno je i mi smo sigurni da nije istina da bi australijska vlada ili FBI prihvatili da dalje istražuju i žrtvuju osobu koja je već bila žrtva nasilja u porodici", rekao je advokat za E!.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin