Poznati

Kirk Daglas je napastvovao Natali Vud dok je bila tinejdžerka, tvrdi sestra legendarne glumice

Komentari

Autor: Guardian, Variety

05/11/2021

-

22:27

Kirk Daglas je napastvovao Natali Vud dok je bila tinejdžerka, tvrdi sestra legendarne glumice
Kirk Daglas je napastvovao Natali Vud dok je bila tinejdžerka, tvrdi sestra legendarne glumice - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Lana Vud, sestra legendarne glumice Natali Vud (1938-1981) u memoarima pod nazivom "Little Sister" (Mlađa sestra) potvrdila je glasinu koja već decenijama kruži Holivudom - da je njenu sestru seksualno napastvovao glumački bard i koji je tada bio dvostruko stariji od Natali.

Vud u memoarima, koji će biti objavljeni naredne nedelje, otkriva prvi put i ime napadača - Kirk Daglas (1916-2020), piše Guardian.

Kako Lana piše, incident se dogodio u leto 1955, u jednom hotelu u Los Anđelu, u vreme kad je Natali snimala "The Searchers" (Tragači) i kada je otišla na sastanak koji je sa filmskom zvezdom dogovorila njihova majka Marija Zaharenko.

"Sećam se da je Natali izgledala posebno lepo, kada smo je mama i ja ostavile te noći na ulazu u Šato Marmontu", piše Lana u memoarima, pa potom opisuje uznemirujuću scenu:

"Činilo se da je prošlo mnogo vremena pre nego što je Natali ušla u automobil i probudila me pošto je zalupila vrata. Izgledala je užasno. Bila je sva raščupana i veoma uznemirena, a onda su ona i mama počele da šapuću. Nisam mogao da ih čujem niti da razumem šta govore. Očigledno se nešto loše dogodilo mojoj sestri, ali šta god da je bilo, očigledno sam bila premlada da mi se o tome priča".

Strašnu istinu saznala je godinama kasnije, kada su obe odrasle i kada joj je zvezda "Priča sa zapadne strane" opisala susret i šta se zaista dogodilo u apartmanu Daglasa.

"... Povredio me je Lana. Bilo je to kao iskustvo van tela. Bila sam prestravljena, bila sam zbunjena", piše u memoarima Lana Vud, koja navodi i to da su se Natali i njena majka još te noći 1955. dogovorile da neće javo optužiti zvezdu "Spartaka" jer su mislile da bi to uništilo karijeru tada početnice u filmskoj industriji.

Lana potom piše i to da je obećala sestri da neće govoriti o Daglasu, ali da su glasine nakon smrti glumca postale toliko rasprostranjene, da više nije mogla da ćuti i da je već dovoljno vremena prošlo od kad joj se sestra poverila.

"Sigurna sam da će mi oprostiti što sam konačno prekršila to obećanje", napisala je Lana.

Majkl Daglas: Neka počivaju u miru

Kako piše Variety, Daglasov sin, popularni i uvaženi glumac Majkl Daglas, nije imao komentar do zvanične izjave koju je dao.

"Neka oboje počivaju u miru", kratko je izdao saopštenje Majkl Daglas.

S druge strane, Kirk Daglas se u svojim memoarima, koje je objavio 1988, prisetio prvog susreta s Natali Vud. Kako je opisao, desilo se to jedne noći dok se vozio kući i u momentu kada je stao zbog crvenog svetla na semaforu, iz automobila koji je bio pored, izašla je "mlada i lepa devojka".

"Gospodine Daglas, možete li, molim vas, da mi se potpisati na jaknu? Žena koja je vozila, predstavila je potom svoju ćerku rečima da je i ona u svetu filma, te da je njeno ime Natali Vud. Tako sam prvi put sreo Natali i od tada sam je sretao mnogo puta, pre nego što je preminula u strašnoj nesreći".

U memoarima "Little Sister", Lana se i bavi okolnosti smrti njene sestre, čije je telo pronađeno kod ostrva Katalina u Kaliforniji. Iako se po zvaničnoj verziji glumica slučajno utopila u moru, mnogi, uključujući i Lanu, smatraju da je za njenu smrt odgovoran njen tadašnji suprug Robert Vagner.

U biografiji koja je prošle godine objavnjena s potpisom Suzan Finstad, "Natalie Wood: The Complete Biography", pominje se, takođe, to da je Natali bila silovana kada je bila tinejdžerka, ali se ne pominje ime čoveka koji je napastvovao. Prošle godine je HBO premijerno prikazo  dokumentarac pod nazivom "Natalie Wood: What Remains Behind", kao intimni portret legendarne holivudske glumice.

Komentari (0)

Magazin