Poznati

Kijanu Rivs 70 procenata zarade od "Matriksa" dao za borbu protiv leukemije

Komentari

Autor: Tanjug

03/01/2022

-

15:00

Kijanu Rivs 70 procenata zarade od "Matriksa" dao za borbu protiv leukemije
Kijanu Rivs - Copyright Tanjug/AP/Noah Berger

veličina teksta

Aa Aa

Holivudski glumac Kijanu Rivs (57) donirao je 70 odsto svoje zarade od prvog dela "Matriksa" za istraživanja u borbi protiv leukemije, nakon što se njegova mlađa sestra borila sa ovom bolešću 10 godina.

Glumac, koji je unapred platio 10 miliona dolara i zaradio ukupno 35 miliona dolara od prvog dela 1999. godine, bio je motivisan da pomogne u borbi protiv leukemije jer je njegova sestra Kim (55) imala bolest krvi, piše LadBible.

Kijanu je bio glavni sestrin staratelj tokom njene borbe i pomogao joj u oporavku, nakon što se borila 10 godina sa kancerom, pre nego što je ušla u remisiju.

Zbog njegove privrženosti sestri, prodao je svoju kuću i preselio se blizu nje, zbog čega su nastavci "Matriksa" kasnili, a prema izveštajima, potrošio je pet miliona dolara za njeno lečenje i oporavak.

"Ona je uvek bila tu za mene, znate, ja ću uvek biti tu za nju", kazao je Rivs.

Glumac je dao deo svoje zarade od "Matriksa" 2 i 3 filmskom osoblju, a u oktobru je četvorici filmskih kaskadera na snimanju četvrtog nastavka filma "Džon Vik" dao satove vredne preko devet hiljada dolara.

Kijanu je veliki borac protiv kancera, pa je i 2020. godine donirao novac u dobrotvorne svrhe tako što je svoj 15-minutni virutelni "dejt" preko aplikacije Zoom stavio na aukciju i sredstva je dao za pomoć organizaciji za decu obolelu od kancera, Camp Rainbow Gold.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin