Poznati

Uhapšeni dileri od kojih je zvezda serije "Žica" Majkl K. Vilijams kupio smrtonosnu dozu narkotika

Komentari

Autor: Entertainment Weekly

03/02/2022

-

11:02

Uhapšeni dileri od kojih je zvezda serije "Žica" Majkl K. Vilijams kupio smrtonosnu dozu narkotika
Majkl K. Vilijams - Copyright EPA/ETIENNE LAURENT

veličina teksta

Aa Aa

Četvorica muškaraca uhapšena su i optužena zbog fatalnog predoziranja glumca Majkla K. Vilijamsa, poznatog po ulozi u seriji "Žica".

Ljudi koji su optuženi za učestvovanje u trgovini drogom u četvrti Vilijamsburg u Bruklinu terete se da su distribuirali heroin sa dodatkom fentanila, drogu koja je ubila Vilijamsa, potvrđeno je iz kancelarije javnog tužioca za Južni distrikt Njujorka.

Prema saopštenju kancelarije, video nadzor 5. septembra snimio je trenutak u kom je Vilijams kupio smrtonosnu dozu narkotika, prenosi Entertainment Weekly.

Glumac je pronađen mrtav u svom stanu narednog dana u 55. godini života.

Optuženi su Irvin Kartagena, koji je uhapšen u Portoriku i Hektor Robles, Luis Kruz i Karlos Maći u Njujorku.

"Ovo je javna zdravstvena kriza i to mora da prestane", rekao je Damijan Vilijams, američki tužilac za Južni distrikt Njujorka u saopštenju.

"Smrtonosni opoidi kakvi su fentanil i heroin ne brinu o tome ko ste ili šta ste postigli. Oni samo hrane zavisnost i vode do tragedije", naveo je on i pozvao vlasti da "se služe svim dostupnim sredstvima", kako bi nastavili da pronalaze dilere koji "šire te otrove, iskorištavaju zavisnost i izazivaju besmislene smrti".

Majkl K. Vilijams bio je najpoznatiji po ulozi opasnog, ali harizmatičnog Omara Litla u pet sezona čuvene "Žice".

Igrao je i u "Boardwalk Empire" i "Lovecraft Country", kao i filmovima "Inherent Vice", "Gone Baby Gone", "The Purge: Anarchy", "12 Years a Slave" i "Assassin's Creed".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin