Poznati

Šon Pen nastavlja sa humanitarnim radom u Ukrajini

Komentari

Autor: Yahoo Entertainment

29/03/2022

-

12:27

Šon Pen nastavlja sa humanitarnim radom u Ukrajini
Šon Pen nastavlja sa humanitarnim radom u Ukrajini - Copyright Ukrainian Joint Forces Operation Press Service via AP

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Šon Pen nastavlja sa humanitarnim radom za narod Ukrajine, koji napuštaju zemlju, bežeći od rata.

Pen, koji je nedavno pretio da će istopiti svoje Oskare, ako Akademija filmskih umetnosti i nauka ukoliko se predsedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom ne pruži prilika da govori na svečanoj dodeli u Los Anđelesu, podelio je video snimljen u Lavovu, gde je išao u ime humanitarne organizacije (Community Organized Relief Effort, CORE).

"Imao sam dobar sastanak sa šefom Regionalne administracije Lavova Maksimom Kozickim", naveo je Pen u objavi na Tviteru.

Glumac je organizaciju CORE osnovao 2010. nakon razornog zemljotresa na Haitiju, a pored humanitarnog rada za ukrajinske izbeglice, Pen sa kućom Vice Media snima dokumentarac o ratu u toj zemlji.

Na početku ruske invazije na Ukrajinu 24. februara, Pen je bio u glavnom gradu Kijevu, snimajući taj film i od tada, njegova dobrotvorna organizacija radi na osiguravanju smeštaja i obrazovanja za ukrajinske izbeglice u Poljskoj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sean Penn (@seanpenn)

Glumac još nije komentarisao odbijanje Akademije da uključi Zelenskog u prenos ovogodišnje dodele i nema naznaka da je zaista istopio svoje nagrade, koje je osvojio za filmove "Milk" i "Mistična reka".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin