Poznati

Preminuo Gilbert Gotfrid, komičar jedinstvenog glasa

Komentari

Autor: Deadline

13/04/2022

-

11:09

Preminuo Gilbert Gotfrid, komičar jedinstvenog glasa
Profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Gilbert Gotfrid kontroverzni komičar i glumac jedinstvenog glasa, preminuo je juče u 68. godini života nakon duge i teške bolesti, saopštila je njegova porodica.

"Slomljenog srca saopštavamo da je naš voljeni Gilbert Gotfrid preminuo nakon duge bolesti. Pored toga što je bio najlegendarniji glas u komediji, Gilbert je bio divan muž, brat, prijatelj i otac svojoj deci. Iako je danas tužan dan za sve nas, molim vas nastavite da se smejete što glasnije, u Gilbertovu čast. Voli vas Gotfridova porodica", saopšteno je na Tviteru.

NBC News objavio je da je Gotfrid patio od retke bolesti miotonične distrofije tip 2, koja je utiče i na rad srca i da je glumac na posletku preminuo od jake aritmije.

Gotfrid je postao prepoznatljiv po svom piskutavom glasu i namrgođenom komičnom liku kog je igrao u svojim skečevima, piše Deadline.

Pozajmljivao je glas mnogim crtanim likovima, između ostalog i papagaju u animiranom filmu "Aladin" (1992), a nominovan je za Emi nagradu za pozajmljivanje glasa ptici-kiborgu Didžitu u crtanom filmu "Cyberchase". 

O njemu je objavljen dokumentarac "Gilbert" koji je premijerno prikazan 2017. na Tribeka festivalu, u kom se pojavljuju mnoge njegove kolege, uključujući Bila Bura, Džoja Behara i Vupi Goldberg.

Rođen je 28. februara 1955. godine u Bruklinu, a komedijom je počeo da se bavi u 15. godini. Kasnije je igrao u jednoj sezoni popularne emisije "Saturday Night Live", a zatim i u drugom delu akcione komedije "Policajac s Beverli Hilsa".

U njegovu biografiju upisana su ostvarenja kao što su "Nindža kornjače", "Ren i Stimpi", "Sunđer Bob Kockalone", "Doktor Dulitl" i mnogi drugi.

 

 

Nastupao je do nedavno, a poslednji Tvit objavio je 28. marta, kada se našalio na račun događaja na dodeli Oskara. Uz svoju fotografiju sa Krisom Rokom je napisao: "Šta je veći zločin: fizički povrediti Krisa Roka ili da Kris Rok ispriča šalu". 

Iza sebe je ostavio suprugu Daru, ćerku Lili, sina Maksa, sestru Karen i sestrića Grahama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin