Poznati

Nastavljena pravna borba Džonija Depa i Amber Herd

Komentari

Autor: Hollywood reportert, Daily Mail

04/05/2022

-

11:17

Nastavljena pravna borba Džonija Depa i Amber Herd
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Sudija u okrugu Ferfaks, u američkoj saveznoj državi Vidžinija, odbio je zahtev pravnog tima Amber Herd da odbaci tužbu Džonija Depa za klevetu, uz obrazloženje da je pravni tim holivudskog glumca izneo dovoljno dokaza da se suđenje nastavi.

Zahtev da se odbaci tužba je standardna praksa pošto je podnosilac tužbe izneo svoj slučaj, objašnjava se u tekstu Hollywood reporter, uz zaključak da je odluka sudije bila očekivana.

Suđenje je tako nastavljeno, a pred jedanaestoro porotnika sada nastupa tim odbrane. Amber Herd je juče počela iznošenje odbrane i njen prvi svedok bila je klinička i forenzička psihološkinja, koja je predstavljena kao stručnjak za porodično nasilje, doktorka Don Hjuz.

Prema rečima doktorke Hjuz, Depova bivša supruga je doživela fizičko nasilje, psihičku agresiju, seksualno nasilje, te prisilnu kontrolu. Ona je istakla i to da joj je Herd priznala da je više puta bila seksulano zlostavljana od strane Depa, te da je glumici dijagnostikovala posttraumatski stresni poremećaj.

"Prisiljavao ju je da mu pruži oralni seks kada bi bio ljut. To nisu bili trenuci ljubavi, to su bili trenuci dominacije", rekla je psihološkinja i dodala da je on mislio da je "prihvatljivo strgnuti njenu spavaćicu i zabiti prste u njenu vaginu dok traži kokain".

Za incident koji se dogodio u Australiji, a u kojem je Dep ostao bez vrha prsta tokom svađe s Herd, Hjuzova je izjavila da je bio "jedan od najtežih". Psihološkinja je navela da je Dep suprugu tukao i gušio uz pretnje da će je ubiti i da se Herd "distancirala i izašla iz svog tela". 

"Jedino o čemu je tada razmišljala bilo je: 'O, Bože, nadam se da on nije slomljen'", rekla je doktorka, a prenosi Daily Mail.

profimedia

Doktorka Hjuz svedočila u korist Herd

Ona je dodala da se Herd borila da obuzda svoje emocije, te da je pretrpela fizičko nasilje od strane Depa, koji ju je gurao, gušio i udarao s leđa. Tokom seksualnog nasilja zadobila je "uglavnom modrice, posekotine i vaginalne bolove".

Ona je izjavila i da je Dep praktikovao "prisilnu kontrolu nad Amber" i da je bio "opsesivno ljubomoran". Doktorka je izjavila da Dep nije dozvoljavao supruzi da se skida za potrebe nekih uloga, njenu ambiciju je smatrao "nečim negativnim", a pokušavao je i da kontroliše čak i ono što će obući.

Doktorka Hjuz je rekla i da su se Dep i Herd posvađali i na letu između Bostona i Los Anđelesa, a da je razlog bio njen kolega Džejms Franko, sa kojim je u tom trenutku radila na jednom projektu. Tom prilikom, prema rečima doktorke, Dep je udario nogom u leđa Herd pošto je ustala da se premesti u drugi deo aviona.

Tokom suđenja za klevetu Džonija Depa protiv Amber Herd, na videlo su već izašli mnogi šokantni detalji iz njihovog kratkog, ali turbulentnog braka.

Tvrdnje o nasilju u porodici, manipulaciji, opsesivnosti, zavisnosti od narkotika i alkoholizmu iznošene su tokom protekle dve nedelje pred sudom u Ferfaksu u Virdžiniji. 

Prvi dan suđenja počeo je 12. aprila, a Depovo svedočenje je završeno 25. aprila. Glumac je u svom svedočenju istakao da je upravo on bio žrtva nasilja u porodici i da je usredsređen na to da "raščisti stvari" u pogledu optužbi da je bio umešan u porodično nasilje.

"Istina je jedino što me interesuje. Laži vas nigde neće odvesti, nego će se gomilati jedna na drugu. Opsednut sam istinom", rekao je Dep, negirajući da je bio nasilan prema Herd ili prema bilo kojoj drugoj ženi, iako ga je bivša supruga optužila da ju je udarao, davio i šutirao u nekoliko prilika tokom njihove veze...

Herd i Dep su se razveli 2016. godine. U decembru 2018. glumica je objavila kolumnu u Vašington Postu u kojoj je aludirala na svoje ranije optužbe da ju je bivši muž tukao, iako njegovo ime nije pomenula.

Dep je zbog toga tuži za klevetu i traži odštetu od 50 miliona dolara. S druge strane, Herd je podnela kontratužbu protiv bivšeg supruga tešku 100 miliona dolara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin