Poznati

Amber Herd završila svedočenje: Tvrdi da je Džoni Dep pokušao da je ubije, a priznala da nije uplatila obećanu donaciju

Komentari

Autor: USA Today

18/05/2022

-

13:35

Amber Herd završila svedočenje: Tvrdi da je Džoni Dep pokušao da je ubije, a priznala da nije uplatila obećanu donaciju
Amber Herd - Copyright Tanjug AP/Brendan Smialowski/Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Amber Herd završila je svoje svedočenje na sudu povodom tužbe za klevetu koju je protiv nje pokrenuo bivši suprug Džoni Dep.

Povod tužbe bila je kolumna koju je glumica napisala za "Vašington Post" u kojoj je navela da je bila žrtva porodičnog nasilja. 

Deo ispitivanja bavio se svađom Dep i Herd u Australiji 2015. godine, tokom koje ju je prema tvrdnjama Amber Herd, glumac seksualno zlostavljao flašom votke.

On je to negirao, svedočeći da ga je bivša žena upravo tada gađala flašama i pogodila ga u šaku, kao i da je tada ostao bez vrha jagodice na jednom prstu.

Tanjug AP/Brendan Smialowski/Pool Photo via AP

 

"Ja se samo sećam da sam bila svesna da me zlostavlja flašom na kuhinjskom pultu. To je bilo višednevno maltretiranje koje se odvijalo tokom tri užasna dana", izjavila je Herd.

Upitana postoji li ikakav dokaz povreda od tog seksualnog zlostavljanja, odgovorila je da "nije tražila lečenje".

Advokatica iz Depovog tima rekla je da Herd, uprkos takvim optužbama, ne deluje da se plaši Depa, na šta je ona odgovorila: "To je čovek koji je pokušao da me ubije. Naravno da je strašno. On je takođe i moj muž".

"Droga je iz Depa izvlačila ružnu stranu"

Pred porotu su iznete i intimne ljubavne prepiske bivših supružnika, u kojima su se jedno drugom izvinjavali posle žučnih svađa, a Depovi advokati pitali su glumicu zašto je nastavila da mu šalje takve poruke nakon što ju je on navodno napao.

Tanjug AP/Brendan Smialowski/Pool Photo via AP

 

Herd je odgovorila da je verovala da je Dep dotakao dno nakon svađe u Australiji i da je posvećen trezvenosti. Ona je izjavila da se većina tih napada desila dok je Dep bio pod uticajem droge ili alkohola, prenosi USA Today.

Na suđenju je svedočio i Io Tilet Rajt, koji je bio prijatelj i Amber Herd i Džonija Depa. On je rekao da nikada nije prisustvovao bilo kakvom napadu Depa na Herd, ali je istakao i da je glumac pod uticajem alkohola i narkotika umeo da promeni ponašanje.

"Džoni je, kada je trezan, bio divan, magičan i vrlo zabavan. Kada je trezan, bio je neverovatno lucidan, maštovit i osećao sam podržavajuću vezu s njim. Kokain i alkohol iz njega su izvlačili ružnu stanu, mizoginu i surovu. Kad bi uzeo neki psihodelik ili alkohol, postajao je paranoičan", svedočio je Rajt.

On je potvrdio da je Herd takođe redovno pila vino, osim kada se pripremala za uloge, kao i da ju je retko viđao da uzima narkotike.

Tanjug AP/Brendan Smialowski/Pool Photo via AP

 

Rajt je izjavio i da je jednom prilikom čuo kako Dep preti Herd, kao i komešanje, zbog čega je pozvao policiju i glumičine prijatelje.

Amber nije uplatila obećani novac u humanitarne svrhe

Glumica je tokom svog svedočenja priznala da nije isplatila obećanu donaciju od 3,5 miliona dolara u humanitarne svrhe Američkom savezu za zaštitu građanskih sloboda (ACLU).

Ona se ranije obavezala da novac u iznosu od sedam miliona dolara, koliko je dobila kao nagodbu tokom brakorazvodne parnice, ali kaže da ga nije uplatila u humanitarne svrhe jer ju je Dep tužio.

Međutim, Herd je nekoliko puta izjavila - a jednom i pod zakletvom u Depovom slučaju klevete 2020. u Velikoj Britaniji - da je kompletan iznos donirala u dobrotvorne svrhe.

Tanjug AP/Brendan Smialowski/Pool Photo via AP

 

Amber je na sudu rekla da još nije uplatila punu donaciju jer ju je Džoni tužio za 50 miliona dolara u martu 2019.

"U potpunosti nameravam da ispoštujem sva svoja obećanja. Volela bih da prestane da me tuži, da bih to mogla da učinim", rekla je glumica.

Terens Doerti, glavni operativni direktor i glavni savetnik ACLU-a, svedočio je ranije u slučaju i rekao da je do sada od Herdove ili u njeno ime donirano ukupno 1,3 miliona dolara. Od tog novca Herd je direktno donirala 350.000 dolara u decembru 2018. i od tada nije uplatila ništa. Dep je platio 100.000 dolara, a još 350.000 dolara stiglo je iz fonda investicione kompanije Fidelity.

Još jedna uplata od 500.000 dolara došla je s računa u investicionoj kompaniji Vanguard, za koju je Doerti rekao da veruje da je to fond koji je osnovao Ilon Mask. Amberina advokatica Ilejn Bredehoft pitala je zašto je Herdova prihvatila nagodbu od Depa od 7 miliona dolara.

"Nije me bilo briga za novac. Rečeno mi je da ako ne pristanem na iznos koji se može poništiti, nikada se nećemo nagoditi. Uzela sam daleko manje od onoga što su mi nudili i na šta sam imala pravo", rekla je.

Herd je rekla da je novac donirala u dobrotvorne svrhe jer nikada nije bila zainteresovana za Džonijev novac.

Tanjug AP/Brendan Smialowski/Pool Photo via AP

 

"Samo sam želela svoju sigurnost i svoju budućnost, a on je to ugrozio… Želela sam da me ostavi na miru. To govorim od 2016. godine", zaključila je ona.

Suđenje se nastavlja

Glumica je izjavila da iako je njihov brak "ponekad bio pun ljubavi", vremenom se pogoršao do tačke u kojoj su napetost i nasilje postali "skoro normalni".

Tokom ovog svedočenja, glumica je rekla da se Dep često samopovređivao: "Tokom rasprava je često pravio posekotine na rukama, držao nož na grudima ili se povređivao, toliko da krene krv. Takođe je gasio cigarete po sebi", navodi Herd.

Tanjug AP/Brendan Smialowski/Pool Photo via AP

 

Podsećamo, Herd je izjavila da je više puta bila fizički i seksualno zlostavljana od bivšeg muža tokom braka koji je trajao tokom 2015. i 2016. godine.

Dep je svedočio na sudu pre Herd i negirao sve optužbe, rekavši da u životu nije udario "ni Herd ni bilo koju drugu ženu".

On tvrdi da je zbog narušene reputacije izgubio mnogo toga, uključujući i brojne filmske uloge, dok Herd i njeni advokati insistiraju na tome da glumičina kolumna za Vašington Post nije bila presudna za to, nego njegova zavisnost od alkohola i droge, što ga je učinilo nepouzdanim za saradnju sa holivudskim studijima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin