Poznati

Reditelj filma "Devojka od milion dolara" priveden zbog optužbi za seksualno zlostavljanje

Komentari

Autor: Variety

20/06/2022

-

11:39

Reditelj filma "Devojka od milion dolara" priveden zbog optužbi za seksualno zlostavljanje
Profimedia - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kanadski reditelj i scenarista Pol Hagis, koji je dobio Oskara za film "Devojka od milion dolara", priveden je u Ostuni, gradu na jugu Italije, zbog optužbi za seksualni napad, saznaje Hollywood Reporter.

Hagisa je prijavila mlada žena čiji identitet policija nije otkrila, tvrdeći da ju je dva dana seksualno iskorištavao, a zatim ostavio na aerodromu "Papola Casale" u Brindiziju.

Ona je optužila reditelja da ju je primorao na seksualni odnos u Ostuniju gde je Hagis, prilikom svog dvodnevnog boravka, trebalo da održi niz predavanja na novom filmskom festivalu Allora Fest koji će se održati od 21. do 26. juna.

Italijanska policija saopštila je da je žena ostavljena u lošem fizičkom i psihičkom stanju, a da su je pronašli zaposleni aerodroma i odveli je u bolnicu. Ona je zatim podnela prijavu protiv Hagisa.

Njegova pravna zastupnica Prija Čondri rekla je za medije da je sigurna da će optužbe protiv njenog klijenta biti odbačene.

Profimedia

 

"On je potpuno nevin i spreman je da u potpunosti sarađuje sa vlastima, kako bi istina brzo izašla na videlo", rekla je advokatica, prenosi Variety.

Ovo nije prvi put da se Hagis suočava sa ovakvim optužbama. Njega je publicistkinja Hejli Brist 2018. optužila da ju je silovao u njenom stanu u Njujorku, a nakon njenog izlaska u javnost, još tri žene su istupile sa sličnim svedočenjima.

Kanađanin je tada odlučno negirao sve optužbe i uzvratio kontratužbom, ali je pandemija prolongirala početak suđenja.

Hagis je svoj prvi Oskar dobio za originalni scenario i to za film "Sudar" iz 2006. Pored "Devojke od milion dolara", radio je na filmovima o Džejmsu Bondu - "Zrno utehe" i "Kazino Rojal", a režirao je filmove "In the Valley of Elah" i "The Next Three Days".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin