Poznati

Alek Boldvin je slobodan: Odbačene sve krivične prijave protiv glumca zbog kobne pucnjave na snimanju filma Rust

Komentari

Autor: Skaj njuz

20/04/2023

-

21:54

Alek Boldvin je slobodan: Odbačene sve krivične prijave protiv glumca zbog kobne pucnjave na snimanju filma Rust
Alek Boldvin je slobodan: Odbačene sve krivične prijave protiv glumca zbog kobne pucnjave na snimanju filma Rust - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tužilaštvo koje vodi slučaj tragedije na snimanju filma "Rast" planira da odustane od optužnice za ubistvo iz nehata za glumca Aleka Boldvina, rekao je danas za "CNN" njegov advokat Luk Nikas.

Tužioci u Santa Feu su isticali dve optužbe za ubistvo iz nehata protiv holivudske zvezde, a još uvek je u toku najmanje pet građanskih parnica protiv Boldvina i producenata filma, prenosi Skaj njuz.

U saopštenju Boldvinovih advokata, Luke Nikasa i Aleksa Spira, stoji:  "Zadovoljni smo odlukom da se odbaci slučaj protiv Aleka Boldvina i podstičemo odgovarajuću istragu činjenica i okolnosti ove tragične nesreće".

Do odluke je došlo nakon što je Boldvin ranije ovog meseca zatražio da sudija odbaci tužbu roditelja i sestre snimateljke Haline Hačins.

Glumac je rekao da su Olga Solovej, Anatolij Androsovič i Svetlana Zemko podneli tužbu za "dobijanje odštete" nakon smrti Hačins u oktobru 2021.

Snimateljka Halina Hačins pogođena je iz vatrenog oružja iz kojeg je pucao Boldvin, dok je trajalo uvežbavanje scene na snimanju filma 2021. godine.

Režiser Džoel Souza je takođe pogođen i ranjen. Boldvin se izjasnio da nije kriv.

Boldvin i oružar sa seta Hana Gutijerez Rid su u januaru optuženi za ubistvo iz nehata. Advokat Gutijerez Rid je rekao da je ona takođe rekla da nije kriva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin