Poznati

Zakazan početak suđenja za ubistvo Haline Hačins na setu filma "Rust": Oružarka tvrdi da nije kriva

Komentari

Autor: Variety

10/08/2023

-

11:28

Zakazan početak suđenja za ubistvo Haline Hačins na setu filma "Rust": Oružarka tvrdi da nije kriva
Zakazan početak suđenja za ubistvo Haline Hačins na setu filma "Rust": Oružarka tvrdi da nije kriva - Copyright Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Sudija Novog Meksika zakazao je početak suđenja za ubistvo direktorke fotografije Haline Hačins na setu filma "Rust" za 6. decembar ove godine. Hana Hutjerez Rid (26) oružarka koja je radila na ovom ostvarenju, tereti se za ubistvo iz nehata i prikrivanje dokaza vezanih za slučajnu smrt Hačins. Ukoliko bude osuđena, preti joj i do tri godine zatvora. 

Gutjerez Rid se izjasnila da nije kriva, piše Variety.

Tužioci tvrde da oružarka nije na adekvatan način proverila da li su svi meci ćorci, odnosno da u sebi nemaju bojevu municiju. Takođe tvrde da je u to vreme bila mamurna, iako advokati odbrane to poriču. Naime, postoje indicije da je Gutjeres Rid nekome dala kesicu kokaina, nakon što je bila ispitana o pucnjavi i da je to uradila, kako bi sakrila da je koristila narkotik tokom snimanja. 

Sudija Meri Marlou Samer zakazala je suđenje za period od 6. do 15. decembra, a porota će biti sazvana dan pred početak. 

U početku je i glumac Alek Boldvin u čijoj se ruci nalazio pištolj koji je ispalio smrtonosni hitac, bio optužen za ubistvo iz nehata, ali je slučaj odbačen, nakon što su se pojavile sumnje da pištolj nije radio kako treba u tom trenutku.

Revolver se trenutno nalazi na dodatnom testiranju, a ukoliko se ispostavi da je funkcionisao normalno u vreme nesreće, postoji mogućnost da se protiv Boldvina ipak podigne optužnica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin