Poznati

Porodica Haline Hačins ne odustaje od tužbe protiv Aleka Boldvina

Komentari

Autor: Euronews

24/04/2023

-

17:02

Porodica Haline Hačins ne odustaje od tužbe protiv Aleka Boldvina
AP Photo/Seth Wenig - Copyright AP Photo/Seth Wenig

veličina teksta

Aa Aa

Iako je krivični postupak protiv Aleka Boldvina za ubistvo iz nehata odbačen prošle nedelje, glumac će se ponovo naći pred sudom zbog tragične smrti Haline Hačins na setu filma "Rust". 

Roditelji i sestra nastradale direktorke fotografije poreklom iz Ukrajine i dalje traže krivca za Halininu smrt do koje je došlo tokom isprobavanja scene na setu filma, kada je pištolj u Boldvinovim rukama opalio. Advokat porodice rekao je medijima da glumac "ne može pobeći od odgovornosti" za njenu smrt i traže odštetu za emocionalni stres, nemarno postupanje i gubitak člana porodice, prenosi Euronews.

U sudskim dokumentima koji su nedavno predati, Boldvin tvrdi da i ta tužba treba da bude odbačena, jer porodica godinama pre smrti Hačins nije bila bliska sa njom.

Glumac je već postigao nagodbu sa Halininim mužem Metjuom Hačinsom i njihovim desetogodišnjim sinom, a zbog privatnosti deteta detalji sporazuma nisu objavljeni. Nakon što je nedavno nastavljeno snimanje filma "Rust" objavljeno je i da je Hačins izvršni producent, ali nije poznato da li je to bio uslov u njihovoj nagodbi.

Do sada je u slučaju tragične smrti direktorke fotografije osuđen samo asistent reditelja Dejvid Hols koji je priznao da je trebalo pažljivije da proveri da li su meci u pištolju zaista ćorci, pre nego što ga je dao u ruke Boldivnu i koji je dobio šest meseci uslovne kazne.

Slučaj za ubistvo iz nehata vodi se i protiv oružarke na setu filma "Rust" Hane Gutjeres Rid koja je imala zadatak da prethodno proveri oružje, pre nego što ga prepusti rediteljima i glumcima. 

Snimanje filma "Rust" nastavljeno je na novoj lokaciji u Montani. Reditelj Džoel Souza objavio je da će ovo ostvarenje biti posvećeno Halini.

Podsećamo, Boldvin je u oktobru 2021. u improvizovanoj crkvi napravljenoj na setu vežbao izvlačenje pištolja iz korica, dok ga je Hačins posmatrala kroz kameru, kako bi se pripremili za snimanje kadra. U tom trenutku, pištolj je opalio i naneo prostrelnu ranu direktorki fotografije, a zatim ranio i reditelja Džoela Souzu koji je stajao iza nje. Hačins je ubrzo helikopterom prevezena u bolnicu Univerziteta u Novom Meksiku, gde je proglašena mrtvom, dok je Souza kolima hitne pomoći odvezen u regionalni medicinski centar "Kristus St. Vinsent", gde je prošao tretman zbrinjavanja zbog povreda.

Više o ovom slučaju koji je uzdrmao filmsku industriju možete pročitati u odvojenom tekstu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin