Tehnologija

Tinejdžer odbio 5.000 dolara od Maska da prestane da mu prati avione: Ta svota nije dovoljna da zameni moje zadovoljstvo

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Business Insider

31/01/2022

-

22:31

Tinejdžer odbio 5.000 dolara od Maska da prestane da mu prati avione: Ta svota nije dovoljna da zameni moje zadovoljstvo
Tinejdžer odbio 5.000 dolara od Maska da prestane da mu prati avione: Ta svota nije dovoljna da zameni moje zadovoljstvo - Copyright AP Photo/Matt Rourke

veličina teksta

Aa Aa

Tinejdžer kome je Ilon Mask ponudio 5.000 dolara da obriše tviter nalog koji prati milijarderov avion rekao je da ova svota nije dovoljna da "zameni zadovoljstvo koje dobija od vođenja naloga".

Džeku Sviniju (19) prvi se putem poruke obratio Ilon Mask i zamolio ga da ukloni nalog na Tviteru pod nazivom "Avion Ilona Maska", rekavši da je u pitanju "bezbednosni rizik", preneo je Biznis insajder. Mask je, inače, i ranije na Tviteru pisao o nalozima koji prate njegovo kretanje, rekavši da oni predstavljaju potencijalnu pretnju po bezbednost.

U razgovoru u koji je Insajder imao uvid, Svini je diskutovao sa Maskom o tome kako njegovi dronovi prate avione milijardera, ali mu je i dao neke savete u vezi sa poboljšanjem privatnosti. Mask mu je ponudio pet hiljada dolara, ali je Svini zatražio 50,000. 

Naveo je da bi mu taj novac dobro došao da otplati koledž, ali i da kupi Tesla 3 model automobila. Svini je dodao da je "dosta radio na pravljenju ove tehnologije", i da novac koji mu je ponuđen "nije dovoljan da zameni zabavu koju mu pruža pravljenje takve tehnologije".

Tanjug/AP

 

Mask je rekao da će razmisliti o Svinijevoj kontraponudi, ali ju je naposletku ipak odbio. Ipak, čini se da je ipak primenio nešto od saveta koje mu je Svini dao, što su prepreke za koje je tinejdžer rekao da "samo mora da ih zaobiđe".

Svini je pokrenuo nalog "Avion Ilona Maska" u junu 2020. godine, i koristi botove kako bi izvukao javno dostupne podatke o vazdušnom saobraćaju, davajući informacije pratiocima o kretanju Maskovog aviona. Kako je rekao, nekoliko meseci je pravio neophodne softvere pre nego što je pustio nalog u pogon.

Počeo je sa radom na tome jer je bio Maskov fan, a i sam je rekao da je "znao da Mask ima avion, i da će to otkriti kad-tad". Uz to, Svini je rekao da njegov otac radi u avijaciji, zbog čega je i postao zainteresovan za avione.

profimedia

 

"Pravio sam aplikacije kojima možete da pratite avione. Nekako sam mislio da je to kul", rekao je Svini.

Dok je bio na koledžu, radio je honorarni posao za kompaniju pod nazivom "Uber džets", koja je služila za praćenje čarter letova kako bi kompanija mogla da pronađe jeftinije karte za klijente. Takođe, Svini je rekao i da je njegov rad na kodu koji služi praćenju Maskovih aviona, što znači da "i budući poslodavci mogu da ga vide". 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin