Život

Došli na metar od čamaca: U Kaliforniji zapanjeni prizorom orki na južnoj obali

Komentari

Autor: Tanjug

30/12/2023

-

17:50

Došli na metar od čamaca: U Kaliforniji zapanjeni prizorom orki na južnoj obali
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Stručnjaci i posmatrači kitova bili su zapanjeni prizorom orki na obali južne Kalifornije, gde se pojavljuju izuzetno retko.

Grupa od 10 kitova, uključujući i mladunče staro samo nekoliko meseci, primećena je u poslednje dve nedelje na obali južne Kalifornije, između Oksnarda i San Dijega, preneo je "Gardijan".

Slike sa društvenih mreža pokazuju kako džinovska stvorenja skaču u vazduh i dolaze na metar od čamaca punih željnih posmatrača.

Kitovi su deo populacije istočnih tropskih pacifičkih orka koje žive u vodama Meksika i Centralne Amerike, ali mogu da odu i na zapad do Havaja.

Čamci za posmatranje kitova obično su u stanju pripravnosti u decembru i januaru, navodi Džesika Rodrigez, menadžer za obrazovanje i komunikacije u lokalnoj kompaniji koja iznajmljuje brodove za posmatranje kitova, ali i dodaje da je veoma neobično videti toliko orka na ovoj lokaciji. 

Prema njenim rečima, ova vrsta kitova ubica može se videti u Meksiku i Južnoj Americi.

"Biti u mogućnosti da ih vidite kod obale okruga Orindž čak i samo jednom je retkost, ali uzastopno tokom dve nedelje je izuzetno retko", istakla je Rodrigez.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin