Život

Nova vrsta drveta nazvana po Leonardu Dikapriju

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Screenrant

07/01/2022

-

10:16

Nova vrsta drveta nazvana po Leonardu Dikapriju
Nova vrsta drveta nazvana po Leonardu Dikapriju - Copyright Foter/World Economic Forum on Foter.com

veličina teksta

Aa Aa

Novootkrivena vrsta drveta nazvana je po proslavljenom glumcu i aktivisti za zaštitu životne sredine, oskarovcu Leonardu Dikapriju, prenosi portal Screenrant.

Zimzeleno drvo koje potiče iz tropske šume Ebo u Kamerunu zvanično je nazvano "Uvariopsis dikaprio" (Uvariopsis dicaprio) i prva je nova biljna vrsta koja je opisana 2022. godine. Botaničari su utvrdili da ovo tropsko drvo, visoko oko četiri metara sa karakterističnim žuto-zelenim cvetovima koji rastu oko debla, ranije nije bilo poznato ne samo nauci, već ni lokalnoj zajednici. Utvrđeno je, takođe, da je "Uvariopsis dikaprio" ugrožena vrsta.

Kako prenose mediji, nova vrsta drveta nazvana je u čast Leonarda Dikaprija koji se već godinama aktivno zalaže u kampanji zaštite šume Ebo od seče.

Dikaprija publika može gledati u novom ostvarenju, "Don't Look Up", u kom igra sa Dženifer Lorens, Meril Strip i Džonom Hilom. U pitanju je satira o klimatskim promenama reditelja Adama Mekeja, koja je i zvanično rekorder kao ostvarenje koje je privuklo najviše sati gledanja filma u jednoj nedelji u istoriji Netfliksa. Kako je ranije objavljeno, ovo ostvarenje se nalazi na trećem mestu najgledanijih filmova u istoriji te platforme. Ispred ovog ostvarenja nalaze se samo filmovi "Bird Box" i "Red Notice".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin