Poznati

Melanija Tramp nije dobila željenih 250.000 dolara na aukciji

Komentari

Autor: CNN

27/01/2022

-

16:42

Melanija Tramp nije dobila željenih 250.000 dolara na aukciji
Melanija Tramp - Copyright Tanjug/AP/Alex Brandon

veličina teksta

Aa Aa

Tri predmeta koja je ranije ovog meseca bivša prva dama Amerike Melanija Tramp stavila na aukciju, nisu dostigla željeni početni iznos u vrednosti od 250.000 dolara.

Prepoznatljivi beli šešir sa širokim obodom koji je gospođa Tramp nosila tokom jednog zvaničnog prijema u Beloj kući, akvarel na kom se ona vidi kako nosi pomenuti šešir, kao i nezamenjivi token (NFT) sa ilustracijom i animacijom, prodati su u sredu veče, sa još dva predmeta oko kojih je bilo nadmetanja, po minimalnoj početnoj ceni od po 1.800 SOL (jedinica kriptovalute, jedan SOL vredi oko 178 dolara). Tu kriptovalutu je bivša prva dama odabrala kao jedini način plaćanja zainteresovanih kupaca.

Razlog zašto nije dostignut željeni iznos od 250.000 dolara je taj što su tokom poslednje dve nedelje aukcije sa kriptovalutama ozbiljno pale, a vrednost različitih kriptovaluta je snižena između 20 i 40 odsto, što je bio slučaj i sa jedinicom SOL.

Prema pisanju CNN, koji je bez uspeha zatražio komentar od portparola gospođe Tramp, deo ponuđene kolekcije prodat je za oko 170.000 dolara, što je za 80.000 dolara ispod očekivane početne ponude.

Nekadašnja prva dama Amerike napravila je prodor na tržištu nezamenjivih tokena u decembru, kada je na Tviter nalogu objavila da lansira novu platformu za nezamenjive tokone na svom sajtu MelaniaTrump.com. 

Prvi objavljeni NFT pod nazivom "Melania's Vision" mogao je da se kupi za jedan SOL, odnosno za oko 150 dolara.

Reč je o nezamenljivom tokenu akvarela francuskog umetnika Marka Antoana Kulona, na kom se nalaze oči nekadašnje prve dame. Za kolekcionara, koji odluči da kupi ovo delo, biće to "amajlija koja inspiriše", pisalo je na Melanijinom sajtu. A u paket "Melania's Vision" uključena je i audio poruka od gospođe Tramp: "Moja vizija je: gledaj napred sa inspiracijom, snagom i hrabrošću". 

Prema njenoj ranijoj objavi, ona bi kroz pomenutu platformu pružala pomoć ugroženoj deci da razvijaju kompjuterske veštine i uče programiranje, a preko svoje inicijative "Be Best". Međutim, Melanija nije precizirala koji deo novca zarađenog od prodaje NFT planira da uloži u humanitarne svrhe.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin