Poznati

Bred Pit i Anđelina Džoli ponovo na sudu: Glumac tuži bivšu suprugu zbog imanja u Francuskoj

Komentari

Autor: BBC

18/02/2022

-

13:19

Bred Pit i Anđelina Džoli ponovo na sudu: Glumac tuži bivšu suprugu zbog imanja u Francuskoj
Anđelina Žoli i Bred Pit - Copyright AP/ASSOCIATED PRESS

veličina teksta

Aa Aa

Holivudski glumac Bred Pit podneo je tužbu protiv bivše supruge Anđeline Džoli zbog toga što je, kako je naveo, nezakonito prodala svoj deo njihovog francuskog imanja "Šato Miraval" (Château Miraval).

Ovo imanje su Pit i Džoli kupili 2008, s namerom da tu žive sa decom i izgrade porodičnu vinariju, a tu su se i venčali šest godina kasnije.

Prema pisanju BBC, Pit je u tužbi naveo da je imao dogovor sa Džoli da nijedno od njih dvoje neće prodati svoj deo imanja bez saglasnosti druge strane, ali da je njegova bivša supruga prekršila taj dogovor i bez njegove saglasnosti prodala svoj udeo ruskom biznismenu Juriju Šefleru.

"Džoli je prodala svoj deo imanja bez Pitovog znanja, uskraćujući bivšem suprugu pravo da se izjasni i pravo da on otkupi njen deo, za koji se borio. Prodala je svoj deo, iako je znala da će ruski biznismen nastojati da kontroliše Pitov deo imanja i posao kom se posvetio, podrivajući na taj način Bredova dalja ulaganja u imanje Miraval", navodi se u tužbi koja je podneta višem sudu u Los Anđelesu.

Imanje Miraval nalazi se u selu Korens, na jugoistoku Francuske. Vila ima 35 soba, okružena je vrtovima, poseduje jezerce, fontane, akvadukte, ribnjak, kapelu i vinograd koji je postao Pitova "strast" i u koji je uložio veliku svotu novca. 

profimedia

 

Pit je svoju ljubav prema vinu pretvorio u multimilionski posao, postavši jedan od vodećih svetskih proizvođača rose vina na svetu.

U sudskim dokumentima se navodi i to da je do 2013. godine "Džoli potpuno prestala učestovati u obnovi dvorca, dok je Pit nastavio ulagati milione dolara, što je iznosilo otprilike 70 posto ulaganja u Miraval".

Nedavno su svetski mediji preneli vest da se Pit udružio s francuskim muzičarom, kompozitorom i producentom Damijenom Kvintardom kako bi preuredili i ponovno otvorili legendarni tonski studio Miraval Studios, upravo u delu Francuske u kojem Pit već godinama ima vinograde.

Miraval Studios je svojevremeno ugostio AC/DC, Šade, Cranberries, Kortni Lav, Stinga, Wham!, Judas Priest, Rammstein i mnoge druge.

Anđelina i Bred bili su jedan od najpoznatijih holivudskih parova koji su zajedno proveli 12 godina. Međutim, u septembru 2016. podneli su zahtev za razvod koji je finalizovan tek tri godine kasnije. Ali bivši supružnici se još bore za starateljstvo nad decom, nakon što je Džoli protiv Pita  iznela optužbe za nasilje u porodici.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin