Poznati

Kejt Mos svedočila na sudu u korist Džonija Depa: Nikada me nije gurnuo niz stepenice

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

25/05/2022

-

17:38

Kejt Mos svedočila na sudu u korist Džonija Depa: Nikada me nije gurnuo niz stepenice
Kejt Mos svedočila na sudu u korist Džonija Depa: Nikada me nije gurnuo niz stepenice - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bivša devojka Džonija Depa, slavni model Kejt Mos, svedočila je na sudu u slučaju tužbe koju je glumac pokrenuo protiv bivše supruge Amber Herd.

Mos je pozvana da svedoči nakon što je u svom svedočenju Herd insinuirala da je Dep gurnuo manekenku niz stepenice, dok su bili u vezi.

Glumica je pričala o navodnom sukobu između Depa i njene sestre Vitni Henrikez, koja je u tom trenutku bila u blizini stepeništa i rekla je da ju je to podsetilo na glasine o tome da je Dep gurnuo Kejt Mos.

"Vitni je bila leđima okrenuta stepenicama, a Džoni je zamahnuo. Ja ne oklevam, ne čekam, samo u mojoj glavi odmah mislim na Kejt Mos i stepenice", rekla je Herd.

Na snimku suđenja vidi se da su se Depovi advokati na tu izjavu optužene obradovali, jer im je pružila priliku da pozovu Mos da svedoči. 

U kratkom obraćanju pred sudom putem video linka, model je izjavila da glasine nisu tačne.

"Nikada me nije gurnuo, udario ili bacio niz bilo kakve stepenice", rekla je ona.

Printscreen YouTube/Law&Crime Network

 

Na pitanje Bendžamina Čua, Depovog advokata, šta se tačno desilo, Mos je odgovorila: "Izlazili smo iz sobe i Džoni je izašao pre mene. Padala je kiša i dok sam izlazila, okliznula sam se niz stepenice i povredila leđa. Vrištala sam jer nisam znala šta mi se desilo i trpela sam bol. On se trčeći vratio da mi pomogne, odneo me u sobu i pozvao medicinsku pomoć", ispričala je ona.

Njeno svedočenje trajalo je kraće od pet minuta, a advokati odbrane nisu tražili da je unakrsno ispitaju.

Mos i Dep raskinuli su 1997. godine, posle četiri godine veze i glasina o veridbi, ali su se na kratko ponovo pojavili zajedno na Kanskom festivalu u maju 1998.

Podsećamo, glumac je tužio bivšu ženu zbog kolumne u Vašington Postu, u kojoj je navela da je bila žrtva porodičnog nasilja. 

Preispitujući mogućnost da je Dep bio nasilan prema ženi, samo četiri dana nakon objavljivanja kolumne, studio Warner Bros. pod kojim je snimao svetski popularnu franšizu "Pirati s Kariba" okrenuo mu je leđa, a ubrzo potom izgubio je i ulogu čarobnjaka Gelerta Grindelvalda u trećem nastavku "Fantastičnih zveri".

Dep je potom tužio Amber, tvrdeći da je prekršila brakorazvodni sporazum i zatražio odštetu u iznosu od 50 miliona dolara za klevetu i blaćenje ugleda.

U tužbi stoji da Herd "nije žrtva porodičnog nasilja, nego njego njegov izvršilac", kao i odlučno negiranje da ju je Dep ikada zlostavljao.

U svom svedočenju on je istakao da nikada u životu nije udario nijednu ženu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin