Poznati

Timoti Šalame na Filmskom festivalu u Veneciji: "Kolaps društva je na pomolu"

Komentari

Autor: Euronews

06/09/2022

-

07:50

Timoti Šalame na Filmskom festivalu u Veneciji: "Kolaps društva je na pomolu"
Tanjug/AP/Vianney Le Caer/Invision - Copyright Tanjug/AP/Vianney Le Caer/Invision

veličina teksta

Aa Aa

Timoti Šalame, zvezda novog filma Luke Gvadanjina "Bones and All", prošetao je nedavno crvenim tepihom na Filmskom festivalu u Veneciji, gde je to ostvarenje premijerno prikazano uz ovacije publike.

Na konferenciji za novinare održanoj tom prilikom Šalame se, između ostalog, dotakao savremenog načina života njegovih vršnjaka.

"Biti mlad danas i biti mlad u bilo koje drugo vreme - a mogu da govorim samo o svojoj generaciji - znači biti izložen intenzivnom sudu. Ne mogu da zamislim kako je odrastati na udaru društvenih mreža", rekao je mladi glumac.

Njegov film, smešten u osamdesete godine, ponudio je Šalameu bekstvo od lajkova, pratilaca i notifikacija na telefonu.

Tanjug/AP/Vianney Le Caer/Invision

 

"Bilo je olakšanje igrati likove koji se bore sa unutrašnjim dilemama bez mogućnosti da odu na Reddit, Twitter, Instagram, TikTok i otkriju gde se uklapaju", rekao je glumac.

Iako je naglasio da ne misli da su društvene mreže loše, niti da mu je namera da bilo koga osuđuje, primetio je da je teško živeti u današnjem vremenu.

"Mislim da je kolaps društva na pomolu - miriše na to. Zato, bez namere da budem pretenciozan, smatram da bi i ovaj film mogao da bude značajan. To je uloga umetnika - da rasvetli stvari koje se događaju ", rekao je Šalame, prenosi Euronews.

Zasnovan na romanu Kamil DeAngelis "Bones and All" govori o Marin (Tejlor Rasel), tinejdžerki koja jede ljudsko meso i upoznaje lutalicu Lija (Šalame) s kojim se upušta u ljubavnu vezu i avanturu širom Amerike.

Nakon što je stekao svetsku slavu upravo u Gvadanjinovom filmu "Call Me by Your Name", Šalame je čeznuo da ponovo radi s rediteljem.

"Jedva sam čekao da ponovo radim s Lukom i da ispričam priču koja je na istim temeljima baš kao i prva koju smo ispričali. Samo se ovog puta odvija u američkom Srednjem zapadu osamdesetih i o ljudima koji su obespravljeni na svaki mogući način", rekao je glumac.

Film je, inače, dobio 8,5 minuta duge ovacije na premijernom prikazivanju i jedan je od favorita za "Zlatnog lava" ove godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin