Poznati

Šokantne optužbe Anđeline Džoli u novom suđenju sa Bredom Pitom: Glumica iznela svoju stranu priče o nasilju u porodici

Komentari

Autor: Euronews Srbija / BBC

05/10/2022

-

11:00

Šokantne optužbe Anđeline Džoli u novom suđenju sa Bredom Pitom: Glumica iznela svoju stranu priče o nasilju u porodici
Bred Pit i Anđelina Žoli - Copyright AP/Richard Shotwell

veličina teksta

Aa Aa

Tek što se spustila prašina koju je nedeljama podizalo suđenje između nekadašnjih supružnika Džonija Depa i Amber Herd, još jedan holivudski bivši par iznosi šokantne detalje iz zajedničkog života tražeći pravdu na sudu.

Ovog puta reč je o Anđelini Džoli i Bredu Pitu, koji su se razveli još 2017. godine, ali još nisu pronašli rešenja, kada je reč o njihovoj deci i zajedničkoj imovini.

Trenutno se vodi parnica zbog toga što je Anđelina prodala svoj deo nekada zajedničke vinarije "Chateau Miraval" u Francuskoj, a tokom suđenja izneti su i šokantni detalji o događaju koji je prethodio njihovom razvodu.

Let avionom - "kap koja je prelila čašu"

Glumičini advokati rekli su da je Džoli odbila da Pitu proda svoj deo, jer je on od nje tražio da potpiše tajni ugovor, kojim bi joj bilo zabranjeno da priča o incidentu u privatnom avionu koji se navodno dogodio 2016. godine.

Oni su ispričali da je tokom leta iz Francuske u Kaliforniju Pit "davio jedno od dece, a drugo udario po licu" i da je "zgrabio Džoli za glavu i drmao je". 

U jednom trenutku, tvrdili su njeni advokati po njoj je počeo da posipa pivo, a u drugom pivo i vino po deci.

Tanjug/AP/Vianney Le Caer

 

Posle tog putovanja, Džoli je podnela zahtev za razvod, a Federalni istražni biro koji je zadužen za istragu incidenata koji se dešavaju na međunarodnim letovima, uprkos tome što im je glumica ispričala šta joj se navodno desilo, odbio da podigne krivičnu optužnicu protiv Pita.

U izveštaju FBI u koji je uvid imao New York Times pisalo je da se i Džoli složila da ne podiže optužnicu, iako se prethodno "dvoumila".

Sada njeni advokati kažu da je do sukoba u avionu došlo jer je Pit optužio Anđelinu da "previše poštuje" njihovu decu. 

On ju je tada navodno "odvukao" u toalet u zadnjem delu aviona, gde ju je gurnuo o zid, a nakon što je nekoliko puta udario pesnicom o plafon, ona je izašla napolje. 

Jedno od dece se umešalo, a Pit je navodno "nasrnuo" na njega, pa ga je Džoli "zgrabila s leđa" kako bi ga zaustavila. Međutim, Pit se bacio unazad na avionska sedišta i tako je gurnuo zbog čega je Džoli povredila lakat i leđa.

"Deca su dotrčala i hrabro pokušala zaštititi jedni druge. Pre nego što se incident završio, Pit je jedno od dece davio, a drugo udario po licu", stoji u dokumentima.

Pravni tim Džoli kaže da su ona i deca ostatak leta proveli mirno sedeći i ćuteći, dok je glumac navodno povremeno izlazio da bi "vikao i psovao".

AP/Jordan Strauss

 

Džoli je prema pisanju advokata, učinila sve što je mogla da zaštiti decu da iznova proživljavaju bol koji je Pit naneo porodici tog dana. 

"Međutim, kada je Pit pokrenuo tužbu tražeći da ponovo uspostvi kontrolu nad finansijskim životom Džoli i primora je da se priključi bivšem mužu kao neprisutni poslovni partner, Pit ju je primorao da se prvi put javno brani na ovu temu", naveli su zastupnici.

"Chateau Miraval" i novi vlasnici

Pit je tužio glumicu u februaru tvrdeći da je prekršila ugovor prodavši svoj deo vinarije "Chateau Miraval" firmi "Tenute del Mondo", grani ruske grupacije "Stoli". Prema njegovoj tužbi, Džoli je "prodaju pokrenula, a onda sprovela do kraja u tajnosti, namerno držeći Pita u neznanju i kršeći njegova ugovorna prava", jer su navodno postigli dogovor da nijedno od njih neće prodati svoj deo bez pristanka drugog.

U septembru je njena bivša kompanija pokrenula kontratužbu, kako bi osporila njegovu tvrdnju da je prodaja predstavljala "nasilno preuzimanje". U toj kontratužbi, stoji da nije postignut nikakav dogovor na koji se Pit poziva i da je ona zapravo odbila tu ideju, mnogo pre nego što se priča o razvodu uopšte povela.

profimedia

 

Džoli i Pit kupili su "Chateau Miraval" 2008. godine i tu su se i venčali 2014. Obe strane iznele su drugačije svedočenje o tome kako su propali pregovori o prodaji. Pit tvrdi da je Džoli napustila pregovore, nakon što je sudija u njihovoj bici za starateljstvo presudio protiv nje i da je onda prodala svoj deo Stoli grupaciji. Džoli, pak, tvrdi da se Pit povukao nakon što je odbila da potpiše "tajni ugovor" koji joj je predlagao.

"Plašila sam se za svoju porodicu"

U velikom intervjuu za britanski Gardijan Džoli je prošle godine rekla da je strahovala za prava svoje dece, ali nije želela da precizira zašto, jer je "još u sudskom procesu". 

Na molbu novinara da klimne glavom ukoliko govori o optužbama za nasilje u porodici koje iznela protiv bivšeg muža Breda Pita, potvrdila njegove pretpostavke. Da li se plašila za bezbednost dece?

"Da, plašila sam se za celu porodicu", rekla je tada Džoli.

EPA/EVERETT KENNEDY BROWN

 

Anđelina i Bred bili su jedan od najpoznatijih holivudskih parova i zajedno su proveli ukupno 12 godina. Međutim, u septembru 2016. podneli su zahtev za razvod koji je finalizovan tek tri godine kasnije. Bivši supružnici još se bore za starateljstvo nad decom, nakon što je Džoli protiv njega iznela optužbe za nasilje u porodici.

Federalni istražni biro objavio je da neće podneti optužnicu protiv glumca, oslobodivši ga sumnjičenja, nakon incidenta u privatnom avionu u kom je Pit, navodno, bio nasilan prema Medoksu, koji je tada imao 15 godina.

Pit je priznao da je imao probleme sa alkoholom i priključio se grupi anonimnih alkoholičara, nakon što su se razišli, ali se razmirice među bivšim partnerima još nisu okončale. 

 

Komentari (0)

Magazin