Poznati

Da li je Alek Boldvin ipak povukao okidač: Stigli rezultati nove analize revolvera koji je usmrtio Halinu Hačins

Komentari

Autor: Euronews

16/08/2023

-

16:52

Da li je Alek Boldvin ipak povukao okidač: Stigli rezultati nove analize revolvera koji je usmrtio Halinu Hačins
Da li je Alek Boldvin ipak povukao okidač: Stigli rezultati nove analize revolvera koji je usmrtio Halinu Hačins - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Završena je ekspertska analiza revolvera iz kog je ispaljen smrtonosni metak na direktorku fotografije Halinu Hačins na setu filma "Rust" u Novom Meksiku, koja bi mogla ponovo da otvori istragu protiv glumca Aleka Boldvina.

Boldvin je tvrdio da je pištolj slučajno opalio, kada ga je na probi scene usmerio ka kameri iza koje je stajala Halina i da je povukao čekić, ali ne i okidač. 

Specijalni tužioci su odustali od optužnice za ubistvo iz nehata protiv glumca u aprilu, jer su dobili informaciju da je pištolj pre kobnog dana, 21. oktobra 2021. bio na poprvci i da nije dobro funkcionisao. Zato su poručili novu analizu oružja, zajedno sa ostalom municijom sa seta, ostavivši otvorenom mogućnost da se u slučaju dobijanja dokaza da je Boldvin ipak povukao okidač, protiv njega ponovo pokrene optužnica.

Novi izveštaj ispitao je pištolj i tragove koje je ostavio na upotrebljenom kertridžu kako bi se došlo do odgovora na pitanje da li je okidač morao biti povučen ili pritisnut.

"Iako Alek Boldvin uporno poriče da je povukao okidač, testovi, nalazi i opservacije iz ovog izveštaja, ukazuju da je okidač morao da bude pritisnut ili povučen dovoljno da otpusti poptuno napet ili uvučen čekić revolvera", stoji u izveštaju istraživanja koje je predvodio Lusijen Hag iz Instituta za forenzičku nauku u Arizoni. 

Advokat Hane Gutjerez Rid, koja je bila oružarka na setu i koja se tereti za ubistvo iz nehata, predao je izveštaj u sudskom podnesku. Prošle nedelje Gutjerez Rid izjasnila se da nije kriva za ubistvo kao ni skrivanje dokaza. Njeno suđenje počeće 6. decembra.

Specijalna tužiteljka Kari Morisi navela je u zvaničnom saopštenju da bi uskoro trebalo da bude objavljeno da li će ponovo biti pokrenuta tužba protiv Boldvina, prenosi Euronews.

Početkom juna, tužioci su dali rok od 60 dana da ponovo pokrenu slučaj protiv glumca, zbog sumnje da pištolj ipak nije zakazao.

Još nije objašnjeno kako je bojeva municija našla svoj put do filmskog seta i do 45-kalibarskog revolvera, koji je napravila italijanska kompanija specijalizovana za reprodukcije iz 19. veka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin