Tehnologija

U poslednjih 48 sati 70 miliona novih korisnika na platformi Treds

Komentari

Autor: Tanjug

07/07/2023

-

21:59

U poslednjih 48 sati 70 miliona novih korisnika na platformi Treds
Tanjug/AP/Christoph Dernbach - Copyright Tanjug/AP/Christoph Dernbach

veličina teksta

Aa Aa

Na aplikaciji Treds (Threads) je za manje od 48 sati prijavljeno 70 miliona novih korisnika, što je više nego dvostruko više od 30 miliona, koliko ih je bilo u prvih 24 sata od pokretanja te aplikacije.

Vlasnik kompanije Meta u čijem vlasništvu je i Treds, Makr Zakerberg, ocenio je da je to daleko premašilo njihova očekivanja, preneo je Gardijan.

On je naveo da želi da ''ljubaznost'' bude u fokusu privlačnosti aplikacije, pozivajući se na zabrinutost da je rivalska platforma Tviter, koja ima više od 250 miliona korisnika, postala previše neprijateljska za pojedince.

''Cilj je da ostanemo prijateljski nastrojeni dok se širimo. Mislim da je to moguće i da će na kraju to biti ključ našeg uspeha. To je jedan od razloga zašto Tviter nikada nije uspeo onoliko koliko mislim da je trebalo, a mi želimo da to uradimo drugačije'', rekao je on.

Tviter je ranije danas zapretio da će tužiti vlasnika Fejsbuka Marka Zakerberga i kompaniju Meta zbog osnivanja nove platforme.

"Zahtevamo da Meta odmah preduzme korake da prestane da koristi bilo kakve Tviterove poslovne tajne ili druge visoko poverljive informacije", naveo je Tviter.

Vlasnik Tvitera Ilon Mask ranije je, povodom lansiranja "Tredsa", napisao na Tviteru da je "konkurencija u redu, varanje nije".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin