Tehnologija

Rešena misterija cilindra na plaži: Vlasti dve zemlje potvrdile poreklo objekta kome je prilaz bio zabranjen

Komentari

Autor: CNN

01/08/2023

-

20:48

Rešena misterija cilindra na plaži: Vlasti dve zemlje potvrdile poreklo objekta kome je prilaz bio zabranjen
Rešena misterija cilindra na plaži: Vlasti dve zemlje potvrdile poreklo objekta kome je prilaz bio zabranjen - Copyright Tanjug AP/CHANNEL 9 via AP

veličina teksta

Aa Aa

Misteriozni cilindar koji je isplivao na obalu u Zapadnoj Australiji je krhotina sa indijskog svemirskog lansirnog vozila, saopštile su vlasti obe zemlje, čime je okončan splet spekulacija o poreklu objekta. 

Cilindar je bio deo polarnog lansirnog vozila koje je Indijska organizacija za istraživanje svemira (ISRO) ranije lansirala, rekao je Sudir Kumar, direktor ISRO-a za CNN.

 Australijska svemirska agencija je u ponedeljak objavila da je završila istragu o objektu i došla do istog zaključka. 

Otkako se u julu pojavio na plaži u Grin Hedu, primorskom gradu 250 kilometara severno od Perta, cilindar boje bakra privukao je radoznale lokalne stanovnike željne da vide neidentifikovani objekat.

Australijska svemirska agencija saopštila je u ponedeljak da ako se pronađe još sumnjivih ostataka to treba prijaviti lokalnim vlastima.

Spekulacije su takođe izbile na društvenim mrežama sa ljudima koji su objavili mnoštvo teorija o tome odakle je to moglo doći. Ali policija je rekla da je svemirski otpad najverovatniji odgovor, o čemu je već pisao Euronews Srbija.

Nakon što je na plaži pronađen glomazni cilindar, koji je viši od čoveka, prekriven školjkama poreklo objekta nije bilo poznato, a Australijska svemirska agencija pozvala je ljude da izbegavaju dodirivanje i pomeranje objekta zbog njegovog nepoznatog porekla. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin