Zdravlje

Pada broj obolelih od koronavirusa u Kini, nema informacija o stepenu širenja omikrona

Komentari

Autor: Tanjug

15/01/2022

-

15:51

Pada broj obolelih od koronavirusa u Kini, nema informacija o stepenu širenja omikrona
Tanjug/AP/Chinatopix - Copyright Tanjug/AP/Chinatopix

veličina teksta

Aa Aa

Kina je zabeležila manje novih slučajeva zaraze koronavirusom u petak, u odnosu na dan ranije, saopštila je danas nacionalna zdravstvena komisija.

Prema saopštenju komisije, 14. januara bilo je 165 slučajeva infekcije, a dan ranije 201, preneo je Rojters, uz napomenu da u Kini nisu dostupne informacije o stepenu širenja zaraznog omikron soja virusa. Od novih slučajeva infekcije, 104 su lokalno preneti, a 13. januara taj broj je bio 143, navodi zdravstvena komisija precizirajući da su novooboleli registrovani u Henanu, Guangdongu, Šansiju i Džeđijangu.

Kineski gradovi su "u povišenoj pripravnosti" u borbi protiv koronavirusa, pošto je Peking domaćin Zimskih olimpijskih igara od 4. februara. Mnoge lokalne vlasti su savetovale stanovništvo da ne napušta svoje mesto boravka bez preke potrebe, a na desetine međunarodnih i domaćih letova je suspendovano.

Uprkos oštroj kontroli, kineski državni mediji javili su danas da je u Pekingu registrovan slučaj infekcije jedne osobe koja je zaposlena u gradskom okrugu Hajdian, navodi Rojters. Kineske vlasti registrovale su da lokalno prenete slučajeve infekcije visoko zaraznim omikron sojem virusa u najmanje četiri pokrajine i opštine - u gradu Tianđin na severu, u centralnoj pokrajini Henan, u južnoj pokrajini Guangdong i u severnoj pokrajini Liaoning.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin