Život

Slučajno saznala da je pre 20 godina greškom zamenjena u porodilištu, sada traži tri miliona evra odštete

Komentari

Autor: BBC/Guardian

09/09/2021

-

14:31

Slučajno saznala da je pre 20 godina greškom zamenjena u porodilištu, sada traži tri miliona evra odštete
Slučajno saznala da je pre 20 godina greškom zamenjena u porodilištu, sada traži tri miliona evra odštete - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Posle 20 godina devojka iz Španije slučajno je saznala da je u porodilištu, odmah po rođenju greškom zamenjena, pa je zbog toga rešila da tuži bolnicu.

Ona traži odštetu od 3 miliona evra od regionalnog zdravstvenog odeljenja na severu Španije nakon što se ispostavilo da su ona i još jedna beba slučajno predate pogrešnim porodicama, prenosi Guardian.

Bebe su se rodile u razmaku od nekoliko sati, bile su slične kilaže, a odmah nakon rođenja obe su prebačene u inkubatore, piše BBC.

Nadležni su rekli da je u pitanju ljudska greška, ali da će poštovati svaku odluku koju sud donese.

"Greška je specifična i desila se davno. Ovako nešto ne može da se ponovi", rekla je regionalna šefica zdravstva Rioha Sara Alba za BBC.

Ona je navela da je slučaj istražen, ali da "nije moguće zaključiti ko je počinio grešku, pošto sistemi nisu bili kompijuterizovani u to vreme".

"Mi smo porodicama na raspolaganju i pružili smo im svu neophodnu podršku koja će im možda zatrebati. Međutim, problem je u tome što je nakon toliko vremena jako teško da utvrdimo kako je tačno došlo do zamene", dodala je.

Sa druge strane, advokat devojke, Hoze Saez Morha kaže da je podneo tužbu u ime svoje klijentkinje za nemerljivu emocionalnu štetu koju je nanela greška zdravstvenih radnika porodilišta.

Sa druge strane, druga beba sa kojom je devojka zamenjena u porodilištu se do sada nije oglašavala u javnosti i njen identitet nije poznat.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin