Politika

Bez dogovora u Briselu: Priština najavila da počinje kažnjavanje zbog tablica, Stoltenberg: KFOR na oprezu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/11/2022

-

07:31

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Prištinska strana odbila je u Briselu predlog šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja o deeskalaciji situacije na Kosovu i Metohiji. Time je nova runda pregovora Beograda i Prištine propala. Kosovska policija saopštila je da će ujutru, 22. novembra početi novčano kažnjavanje svih koji nisu izvršili preregistraciju vozila sa srpskim tablicama na severu Kosova i Metohije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Beorgad prihvatio predlog EU, ali da zbog prištinske strane on nije usvojen. Vučić će se večeras sastati sa Srbima sa KiM.

Ključni događaji

  • U Briselu je propala nova runda pregovora Beograda i Prištine o registarskim tablicama
  • Vučić: Nije postignut nikakav dogovor
  • Borelj: Vučić je prihvatio predlog, ali Kurti nije, očekujemo da Kosovo odmah suspenduje dalje faze preregistracije
  • Kurti: Za Prištinu neprihvatljivo odustajanje od roka
  • Do eskalacije situacije došlo je nakon odluke Kurtija da, uprkos zahtevima međunarodne zajednice, nastavi sa primenom odluke o prepregistraciji vozila.
  • Kosovska policija najavila da kažnjavanje počinje od 22. novembra ujutro

FoNet/Evropski savet

 

Dešavanja u vezi sa tenzijama između Beograda i Prištine pratite iz minuta u minut u LIVE blogu Euronews Srbija

23.00 Komandant KFOR-a razgovarao sa Svečljom, apelovao da strane izbegavaju akcije koje bi pogoršale situaciju

Komandant Kfora Anđelo Mikele Ristuća sastao se večeras sa ministrom unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjaljom Svečljom, sa kojim je razgovarao o trenutnoj situaciji na KiM i tenzijama zbog nepostizanja dogovora u Briselu o pitanju registarskih tablica.

Ristuća je apelovao na sve strane da izbegavaju bilo kakve radnje koje bi mogle dovesti do pogoršanja situacije, saopštio je Kfor. On je pozvao sve strane da se ponašaju odgovorno i da aktivno učestvuju u održavanju bezbednosti.

Istakao je da je važno izbeći bilo kakvu ponovnu eskalaciju, nakon tenzija u avgustu. Ristuća ostaje u bliskom kontaktu sa svim glavnim sagovornicima, uključujući, komandanta Misije EU za vladavinu prava (EULEKS), predstavnike privremenih prištinskih institucija i bezbednosnih organizacija u Prištini, kao i načelnika Generalštaba Vojske Srbije, navodi se u saopštenju.

22.43 Starović: Konačno imamo izjavu Borelja ko je kriv


Doskorašnji državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Nemanja Starović ocenio je večeras, nakon neuspelih pregovora u Briselu, da je šef diplomatije EU Žozep Borelj konačno jasno rekao ko je kriv za situaciju na KiM i upozorio da se nazire nova eskalacija.

Starović je na Tviteru izrazio nadu da će "fanovi privremenog premijera" privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija prozreti njegovo glumljenje "malog Zelenskog" i zaustaviti ga pre nego što bude prekasno. "Pregovori Srbije i Kosova u Briselu su propali i nazire se nova eskalacija. Ali konačno imamo jasnu izjavu Žozepa Borelja o tome ko je kriv", naveo je Starović.

22.05 Osmani optužila Borelja za pristrasnost u dijalogu

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani optužila je večeras šefa diplomatije EU Žozepa Borelja za pristrasnost u dijalogu Beograda i Prištine i pritom objavila listu od navodnih 15 tačaka Briselskog sporazuma koje, kako tvrdi, Beograd nije ispunio.

Osmani je na Fejsbuku ocenila da bi Borelj "Srbiji pomenuo bar neka od ovih kršenja Briselskih sporazuma, umesto da optužuje Kosovo" da je, kako je navela, poštovao osnovne principe neutralnosti. "Prvo pravilo svakog procesa medijacije je nepristrasnost. Ono što smo videli danas od Borelja je da je bio očigledno pristrasan, prihvatajući agresora i predstavivši potpuno iskrivljenu sliku stvarnosti", navela je Osmani.

21.20 Borelj obavestio Stoltenberga o razočaravajućem ishodu pregovora

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbedost Žozep Borelj izjavio je da je obavestio generalnog sekretara NATO Jensa Stotenberga o razočaravajućem ishodu današnjeg sastanka na visokom nivou između Beograda i Prištine uz posredovanje EU.

"Eskalacija se mora izbeći. EU i NATO ostaju koordinisani, takođe, na terenu", napisao je on na Tviteru. "EULEKS Kosovo pažljivo prati", dodao je Borelj.

21.15 Gervala: Normalizacija odnosa samo ako je usmerena na međusobno priznanje

Ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donika Gervala Švarc, ponovila je reagujući na rezultat danasnjeg sastanka u Briselu, koji je sa predsednikom Srbije i premijerom privremenih institucija u Pristini sazvao šef diplomatije EU Žozep Borelj, stav Aljbina Kurtija da normalizacija odnosa može da bude postignuta samo ukoliko je usmerena na međusobno priznanje.

Ona je na Tviteru navela da je Priština posvećena dijalogu o normalizaciji odnosa sa Beogradom. "To se može postići na održiv nacin samo poštenim i pravednim rešenjima, uz međusobno priznanje u centru. Nikad uz ustupke izgrednicima i kriminalcima, samo uz vladavinu prava", navela je Gervala.

20.50 Stano: EU nije odustala od predloga za normalizaciju odnosa

Portparol EU Peter Stano izjavio je večeras da Unija nije odustala od prvobitnog predloga za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, podržanog od Nemačke, Fransuske i SAD.

"Netačne su bilo kakve tvrdnje da EU odustaje od svog predloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, koji podržavaju Nemačka, Francuska i SAD. EU nastavlja da u potpunosti stoji iza ovog predloga i ohrabruje strane da se dogovore za tekst i čim budu spremni pokažu međunarodnoj zajednici da su u stanju da donesu evropska rešenja", rekao je Stano novinarima. Opširnije pročitajte u odvojenoj vesti.

20.30 Stoltenberg: Razočarani smo što nije bilo moguće rešiti spor

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je večeras da je razgovarao je sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Đozepom Boreljom i da su razočarani što nije rešen spor oko registarskih tablica.

Stoltenberg je na svom Tviter nalogu naveo da se sada mora izbeći eskalacija. "Razgovarao sam sa Žozepom Boreljom. Razočarani smo što nije bilo moguće rešiti spor oko registarskih tablica. Sada je vreme za odgovornost i pragmatična rešenja. Eskalacija se mora izbeći. KFOR ostaje na oprezu“, naveo je Stoltenberg.

19.50 Kosovska policija od ujutru počinje sa kažnjavanjem

Kosovska policija od sutra ujurtu počeće da sprovodi meru izričanja novčanih kazni građanima koji imaju automobile sa srpskim registarskim tablicama, saopštio je portparol policije Baki Keljani nakon današnjih neuspešnih razgovora u Briselu.

Keljani je za prištinski Reporteri rekao da je kosovska policija kontinuirano pratila sva dešavanja i sa operativnog aspketa vršila stručne procene u skladu sa kojima je preduzela, kako tvrdi, "neophodne, razumne i zakonite mere za sprovođenje zakona i odluka" Prištine.

On je podsetio da je odlukom o registarskim tablicama predviđeno da se do 21. novembra izriče mera opomene građanima koji imaju srpske registarske oznake, a da je kosovska policija saopštila da će od 22. novembra početi da izričce novčane kazne.

19.30 Vučić: Beograd bio spreman da prihvati predlog EU – da ne izdaje nove tablice

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Beograd bio spreman da prihvati predlog EU - da ne izdaje nove tablice, a da Priština suspenduje sve akcije u vezi sa preregistracijom vozila, ali da druga strana to nije želela, te poručio da se iz toga vidi da neko drugi želi sukobe i priprema ih mesecima.

Vučić je, u obraćanju javnosti, pročitao kako je trebalo da glasi, ne dogovor, niti nešto što bi bilo potpisano, već usmena izjava Žozepa Borela - o merama za izbegavanje eskalacije, što je, kaže, bilo neutralno. Opširnije pročitajte u odvojenoj vesti.

Euronews

19.00 Brnabić: Otvoreni smo za kompromis

Mir, stabilnost, dijalog, fokus na prosperitetnu budućnost za Balkan, to je bila agenda predsednika Aleksandra Vučića danas u Briselu, napisala je večeras na Tviteru premijerka Srbije Ana Brnabić. "On je ponovo pokazao koliko nam je stalo i koliko smo otvoreni za kompromis. Srbija ostaje otvorena za dijalog", napisala je Brnabić.

18.10 Ambasador Velike Britanije u Prištini razočaran ishodom dijaloga u Briselu

Ambasador Velike Britanije u Prištini Nikolas Abot izrazio je razočaranje što danas nije postignut nikakav dogovor na sastanku u Briselu i upozorio da trenutna situacija predstavlja opasnost po bezbednost na KiM.

Abot je na Fejsbuku ocenio da je neophodno da se odmah postigne napredak u sporazumu o normalizaciji odnosa koji bi, kako je naveo, sporove oko pitanja kao što su registarske tablice učinio nepotrebnim, prenela je Koha.

"Trenutna situacija predstavlja opasnost po bezbednost i život običnih ljudi na Kosovu i odvraća pažnju vladine misije da poboljša njihove živote. Sve strane moraju da izbegavaju akcije koje bi mogle da dovedu do eskalacije tenzija ili da izazovu bezbednosne pretnje", poručio je Abot .

18.00 CIK u Prištini odložio prijave za izbore na severu Kosova i Metohije do 25. novembra

Centralna izborna komisija u Prištini odlučila je da rok za prijave političkih subjekata koji žele da učestvuju na izborima za predsednike opština na severu KiM, koji je isticao danas, produži do 25. novembra, nakon što je pokret Samoopredeljenje zatražio od CIK-a pomeranje roka, prenosi Reporteri.

Takođe, CIK je promenio i rok za imenovanje opštinskih izbornih komisija u četiri opštine u kojima će se izbori održati. Odlukom CIK-a ovaj rok će biti produžen do 28. novembra 2022. godine, navodi prištinski list.

17.20 Kurti: Za Prištinu neprihvatljivo odustajanje od roka za preregistraciju

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rekao je danas u Briselu da je za Prištinu neprihvatljivo odustajanje od roka za zamenu registarskih tablica u pokrajini, koji ističe u martu 2023. ako to ne prati, kako je naveo, "dogovor da se hitno obavežemo na konačni dogovor za punu normalizaciju odnosa" Beograda i Prištine.

"Rok je bio mart 2023. Dakle, dolazimo ovde u Brisel da se dogovorimo o novom putu za sporazum pre marta 2023. Sa žaljenjem moram da kažem da su posrednici, u ovom slučaju Žozep Borelj, odustali od roka i od predloga EU za normalizaciju odnosa", tvrdi Kurti.

Dodao je da je EU predložila da Priština ne izriče kazne za, kako je naveo, "nelegalne" registarske tablice već da nastavi da izdaje opomene, a da Beograd više ne izdaje tablice sa akronimima gradova na KiM, prenela je Koha.

 

 

16.30 Vučić se obraća u 19 sati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se večeras od 19 sati iz zgrade Predsedništva u Beogradu. On će informisati javnost o tome kako su izgledali današnji sastanci, kao i šta je bilo ponuđeno u Briselu i kako su on i Kurti na to odgovorili. Izjavu možete pratiti na Euronews.rs.

16.15 Borelj: Vučić je prihvatio predlog, ali Kurti nije

Šef EU diplomatije Žozep Borelj izjavio je danas da su evropski posrednici dali predlog koji je mogao da reši aktulenu kriznu situaciju, da ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio, ali da kosovski premijer Aljbin Kurti nije. 

"Očekujem od Kosova da odmah suspenduje dalje faze koje se tiču preregistracije vozila, a Srbija da suspenduje izdavanje novih registarskih tablica koje Kosovo vidi kao problem, uključujući i KM tablice", rekao je Borelj. 

Kako je ukazao, posle mnogo sati razgovora dve strane nisu uspele da se dogovore o rešenju danas. "Mislim da postoji odgovornost zbog toga što se nije postigao dogovor za sve što bi moglo da se dogodi na terenu narednih dana. Rekao sam obema stranama da ne možemo nastaviti ovako, začarani krug kriza i rokova mora da se prekine. Obojica su izabrani lideri sa snažnim mandatom, očekujem da pokažu lidersku ulogu i normalizuju odnose kako bi mogli da nastave svojim evropskim putevima", rekao je on. Opširnije pročitajte u odvojenoj vesti.

15.25 Vučić: Nije postignut nikakav dogovor

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je nakon višesatnih razgovora u Briselu da "iz njemu nejasnih razloga nije postignut apsolutno nikakav dogovor.

"Nismo uspeli da postignemo apsolutno nikakv dogovor. Srpska strana je bila kontruktivna", rekao je on i dodao "pred nama su besane noći". Vučić je rekao da će svakako saslušati ono što će biti saveti i zahetvi visokog predstavnika.

Kako je rekao, "predlog Borelja je da oni ne primenjuju kazne, a mi da ne izdajemo nove tablice sa KM oznakama". "Mi smo rekli da je u redu, a videćemo šta će da radi druga strana", rekao je on. Kako je dodao, ne mislim da imamo ne znam kakvu tragediju, ali da neće biti lako svakako neće u narednom periodu.

"Ja ću ili večeras ili sutra tokom dana obratiti građanima sa svojim zaključcima, da kažem narodu na KiM da ćemo biti uz njih i da ćemo uvek biti uz njih", rekao je i dodao "mislim da je danas jasno svima u EU i svima u svetu ko je želeo dogovor i ko je bio konstruktivan". Opširnije pročitajte u posebnoj vesti

14.47 U toku jos jedna bilaterala Prištine sa zvaničnicima EU

Nakon višesatnog zajedničkog sastanka zvaničnika EU sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prišitnskih insitucija Aljbinom Kurtijem, u toku je još jedan bilateralni sastanak predstavnika EU sa prištinskom delegacijom, javlja Tanjug.

Inače, trilateralni sastanak visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja i specijalnog predstavnika EU za dijalog Miroslava Lajčaka sa Vučićem i Kurtijem, počeo je oko 10 sati. Borelj i Lajčak prethodno su održali odvojene sastanke sa Vučićem i Kurtijem.

14.30 Vučić: Dok čekamo...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je fotografiju iz Brisela na svom instagram profilu, na kojoj se vidi da igra šah.

13.20 Sastanak traje više od tri sata

Zajednički sastanak u Briselu, kome prisustvuju i Vučić i Kurti i dalje traje. Za sada nema informacija o tome do kada će trajati, da li je moguće doći do dogovora, niti kada će se njegovi učesnici obratiti. Nakon sastanka, najavljeno je obraćanje Borelja. 

12.19 Pogledajte uključenje reporterke Euronews Srbija iz Kosovske Mitrovice

Euronews

11.45 Zajednički sastanak iza zatvorenih vrata i dalje traje

Zajednički sastanak Vučića i Kurtija sa evropskim posrednicima, koji je počeo oko 10 sati i dalje traje. Hitan sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine održava se na poziv Borelja, a u fokusu je pronalaženje izlaza iz aktuelne krize na KiM.

11.00 Pogledajte snimak početka sastanka Vučića i Kurtija sa evropskim zvaničnicima

Tanjug

10.53 Dačić: Dva moguća ishoda u Briselu - razum ili nemiri

Dva su moguća ishoda današnjih sastanaka u Briselu, jedan da, ipak, prevlada zdrav razum, a drugi da dođe do incidenata, izjavio je ministar spoljnih polova Ivica Dačić, koji se nada da će međunarodna zajednica izvršiti pritisak na Prištinu.

"Jasno je ko može da inicira takve vrste incidenata i adresa za pritiske je potpuno jasna. Da li neko želi da se ti pritisci usmere ka Prištini ili ne, to međunarodna zajednica mora sama sa sobom da raščisti", rekao je Dačić za Tanjug.

Izrazio je nadu da će međunarodna zajednica izvršiti pritisak na Prištinu da ne sprovodi represivne mere nad srpskim narodom, jer to, upozorio je, može dovesti do ozbiljnog narušavanja ne samo javnog reda i mira, nego i regionalnog mira i stabilnosti. 

Opširnije u posebnoj vesti.

10.41 Garić: Najbitnije u ovom trenutku da se smire tenzije

Danas bi u Briselu bi pre svega trebalo da se naprave uslovi da ove tenzije povodom tablica spuste, kaže za Euronews Srbija Miloš Garić, glavni i odgovorni urednik portala Kosovo online.

"Očekujemo da se pre svega dogodi ta odluka o pomeranju ili odustajanju Kurtija od sprovođenja odluke o kažnjavanju ili uopšte od obavezne preregistracije na RKS tablice. To bi bilo nešto što je najbitnije u ovom trenutku da se smiri u ovom trenutku, da prestane ta napetost koja je velika na severu Kosova. Videćemo da li će to uspeti, da li će EU imati toliko snage i ubedljivosti u odnosu ka Aljbinu Kurtiju da tako nešto učini", rekao je on.

Kako dodaje, Žozep Borelj je najavio da je to izuzetno važno da se desi, a i iz Stejt departmenta je stiglo saopštenje da se očekuje smirivanje tenzija. 

"To je jedna stvar koja je sad urgentna, a druga stvar koja drugu stranu mnogo više zanima, to je početak realizacije ZSO, što Aljbin Kurti uporno odbija, da li će danas moći o tome u Briselu da se razgovara sa njim, to je sada veliko pitanje, ali to je zadatak Borelja i Lajčaka, to je njihova obaveza i očekujemo da će da krene razgovor u tom smeru, da vidimo do čega to može da dovede, da ne bude samo privremenih malih pomeranja i da Kurti ponovo kupuje vreme", rekao je on.

Euronews

10.15 Počeo zajednički sastanak

Nakon runde bilateralnih susreta sa evropskim posrednicima, počeo je zajednički sastanak Vučića i Kurtija u Briselu sa Boreljom i Lajčakom, javlja dopisnica Euronews Srbija. Prethodno su održani bilteralni sastanci, a zajednički susret počeo je oko 10 sati.

Tanjug/video

 

10.05 Pogledajte uključenje dopisnice Euronews Srbija sa KiM

Euronews

09.03 Počeo sastanak Vučića sa evropskim posrednicima

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Evropskim posrednicima počeo je danas u Briselu, javlja dopisnica Euronews Srbija.

08.42 Vučić sa Boreljom i Lajčakom u 9h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je rano jutros u Brisel gde će se u 9.00 sati sastati sa visokim predstavnikom sa spoljnu politiku Žozepom Boreljom i sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom, rečeno je Tanjugu u Misiji Srbije pri EU.

08.25 Borelj i Lajčak se sastali sa Kurtijem

Evropski šef diplomatije Josep Borell sastao se jutros, nešto posle 8 sati sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, javlja RSE. Nakon što završi ovaj susret, prema najavi, Borelj će obaviti razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Nakon odvojenih susreta sledi zajednički, takozvani trilateralni susret između Evropske unije (EU), Srbije i Kosova, u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa. Evropsku stranu će na sastanku osim Borelja predstavljati i specijalni predstavnik EU za dijalog, Miroslav Lajčak.

07.25 Borelj: Potrebna je deeskalacija

Borelj je uoči sastanka naveo da je potrebno prestati sa rešavanjem kriznih situacija i napredovati ka normalizaciji odnosa.

"Potrebna nam je deeskalacija situacije, da prestanemo da stalnim kriznim menadžmentom i počnemo da napredujemo ka normalizaciji odnosa", naveo je Borelj na Tviteru.

07.20 Odvojeni sastanci, pa trilaterala 

Visoki predstavnik će prvi imati odvojene sastanke sa Vučićem i Kurtijem, sa početkom u osam časova, nakon čega će uslediti zajednički sastanak. U fokusu hitnog sastanka biće pronalaženje izlaza iz aktuelne krize i izbegavanje bilo kakve dalje eskalacije i tenzija na terenu, sa akcentom na registarske tablice i povratak kosovskih Srba u institucije. Očekuje se saopštenje za javnost visokog predstavnika nakon susreta.

07.14 SAD: Nadamo se dogovoru

Sjedinjene Američke Države se nadaju da će Srbija i Kosovo postići dogovor u narednim danima, uz podršku specijalnog predstavnika Evropske unije, saopštieno je danas iz Stejt departmenta. Ističe se i da sve strane moraju preduzeti korake kako bi smanjile tenzije i osigurali mir i stabilnost.

07.10 Kosovska policija najavila da kažnjavanje počinje od 22. novembra

Kažnjavanje vlasnika vozila sa srpskim registarskim tablicama sa početnim slovima gradova na Kosovu i Metohiji sa 150 evra počeće od utorka, 22. novembra, a ne sutra, 21. novembra, saopšteno je iz kosovske policije. Izricanje opomena biće nastavljeno i sutra, 21. novembra, prenosi Reporteri. Zbog toga se mnogo očekuje od sutrašnjeg sastanka u Briselu gde će se sresti predsednik srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Aljbin Kurti.

"Nakon ovog datuma, od 22. novembra do 21. januara 2023. godine, za sve vlasnike vozila koja se kreću na teritoriji Kosova sa takvim registarskim tablicama, prema zvaničnoj odluci, kosovska policija će početi sa izricanjem novčane kazne u skladu sa zakonima koji su na snazi", navedeno je u saopštenju kosovske policije.

07.00 Vučić: Da je hteo, Kurti bi već odložio odluku o preregistraciji

Da je Aljbin Kurti hteo da odloži odluku o preregistraciji, na koju i nije imao pravo, već bi je odložio, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić. Na konstataciju da Stejt department i Žozep Borelj pozivaju Kurtija da odloži odluku, te upitan šta misli da će se dogoditi, Vučić je odgovorio: “Ne mislim ništa. Da je hteo da odloži odluku, odložio bi ranije”.

Prema njegovim rečima, nečija je ideja da Kurtiju daju mogućnost da odloži, inače ispravnu odluku kako oni misle, time što će Beograd da nateraju na nešto nemoguće.

Screenshot/TV Prva

 

"Kurti je pokazao da ne želi Srbe na KiM. Priča o nekoj manjini Srba, za poslanika je hteo nekoga ko je 30 puta manje glasova dobio nego poslanici Srpske liste", konstatovao je Vučić.

Istakao je da se poslanici Srpske liste ne vraćaju u parlament, već sprečavaju Kurtijev pakleni plan koji je značio da “lažni i Kurtijevi Srbi”, treba da priznaju da postoji kosovska vojska, koja ne sme po Rezoluciji 1244, da ukinu duplu većinu i da kažu da nema potrebe ni za Zajednickom srpskih opštine, i da kažu da su se sa tim saglasili i srpski poslanici.

"I tu je zamka i histerija kod tobož velikih patriota, desnih Srba koji uvek imaju nepogrešivo isti zaključak, kao i lažno liberalno-demokratski svet", rekao je Vučić i podsetio da su ti isti lagali da je cilj referenduma iz januara promena Ustava, kako bi se KiM izbacio iz najvišeg pravnog akta, a ne glasanje za nezavisnost sudstva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija