Poznati

Bred Pit optužen da je "prodavao lažna obećanja" žrtvama uragana Katrina

Komentari

Autor: Euronews Srbija /NewsNation

13/02/2022

-

11:07

Bred Pit optužen da je "prodavao lažna obećanja" žrtvama uragana Katrina
Bred Pit - Copyright AP/Jordan Strauss

veličina teksta

Aa Aa

Advokat koji zastupa žrtve uragana Katarina, kojima je Bred Pit preko svoje fondacije "Make It Right" izgradio više od stotinu kuća, tvrdi da je glumac "prodavao lažna obećanja" praveći građevine lošeg kvaliteta.

Pit se 2006. nakon razarajućeg udara uragana Katarina obavezao da izgradi nove domove za žitelje Nju Orleansa, ali je 2018. protiv njegove fondacije pokrenuta tužba u ime oštećenih koji su tvrdili da su zbog nekvalitetne gradnje kuće vrlo brzo bile prekrivene buđi i termitima.

Slučaj je završio na federalnom sudu, a "Make It Right" optužena za prevaru, kršenje ugovora i nepoštenu praksu trgovine.

Suđenje i dalje traje, a advokat Ron Ostin koji zastupa stanovnike spornih kuća rekao je u novom intervjuu da su njegovi klijenti "verovali u Breda Pita".

"Verovali su u san koji im je on prodavao… Nažalost, dobili su gomilu lažnih obećnja. Živeli su u trulim kućama koje treba srušiti do temelja i iznova izgraditi", rekao je Ostin za Newsnation.

Advokat je rekao da će, iako je Pitova fondacija zatvorena, nastaviti da se bori svakog dana da "na sudu odgovore na neka pitanja o tome šta je pošlo naopako i kako planiraju to da isprave".

Nakon inicijalne tužbe 2018. Pitovi advokati pokušali su da ga ograde od slučaja tvrdeći da glumac nije odgovoran za građevinske radove, jer je istupio iz Fondacije. 

Njegov predstavnik je za NewsNation izjavio da Bred ne snosi nikakvu odgovornost.

"Bio je uključen na početku, kako bi pomogao ljudima i uznemirujuće je videti šta se desilo kada je odstupio iz projekta i kada su ga drugi preuzeli. Njegovi advokati su jasno rekli da on nema nikakvu pravnu odgovornost za odluke koje su doneli drugi, ali je Bred lično posvećen tome da uradi sve što može, da pomogne u rešavanju parnice. To je nešto što mu je oduvek bilo važno", saopštio je predstavnik glumca za NewsNation.

Ranije je fondacija tužila bivšeg direktora Toma Dardena III, kao i bivšeg blagajnika i druge članove rukovodstva optužujući ih za loše upravljanje projektom vrednim 65 miliona dolara u periodu između 2007. i 2016.

U tužbi se navodi da su Darden i ostali jedini krivci za loš dizajn i nekvalitetnu izgradnju 109 izgrađenih kuća i da su doveli u zabludu ostale članove fondacije, uključujući i Breda Pita.

Deo problema bila je, navodno vodootporna drvna građa, koja je trebalo da izdrži više decenija, ali je vrlo brzo počela da truli.

Iako mnoge kuće nisu imale nikakvih problema i postoje i dan danas, pojedine su bile prekrivene buđi, a 2018. dve su morale da budu demolirane zbog niza građevinskih propusta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin