Poznati

Osiguranje odbilo Amber Herd, neće da pokrije deo odštete Depu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, FoNet

10/07/2022

-

09:32

Osiguranje odbilo Amber Herd, neće da pokrije deo odštete Depu
Osiguranje odbilo Amber Herd, neće da pokrije deo odštete Depu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Osiguravajuća kuća odbila je zahtev glumice Amber Herd da pokrije deo odštete od 8,3 miliona dolara, koliko treba da plati bivšem suprugu Džoniju Depu nakon suđenja za klevetu, uz obrazloženje da ih u tome sprečava njeno zlonamerno ponašanje.

Herd je imala polisu osiguranja od milion dolara u "New York Marine and General Insurance Co", koja pokriva različite vrste nedoličnog ponašanja, uključujući i klevetu, ali postoji klauzula od koje kompanija neće da odstupi, objavio je TMZ. U ovom slučaju primenjuju se propisi Kalifornije, kao države u kojoj je izdata polisa osiguranja, a prema tim aktima kompanija može da odbije naknadu ukoliko ustanovi da se Herd namerno nedolično ponašala.

Osiguravajuća kuća poziva se na porotu koja je ustanovila da je kleveta koju je počinila Herd bila ne samo namerna, već i zlonamerna. Zbog toga se osiguravajuća kuća obratila sudiji sa zahtevom da izda potvrdu da, na osnovu polise osiguranja i zakona, nisu dužni da isplate milion dolara, koliko potražuje Herd.

Profimedia

 

Podsetimo, porota je prvog juna proglasila i Amber Herd i Džonija Depa odgovornim za klevetu u tužbama koje su podneli jedno protiv drugog.

"Sve tvrdnje o Džoniju Depu bile su lažne", odluka je koju je jednoglasno donela porota na sudu okruga Fairfaks u Virdžiniji odlučujući o prve dve tačke. Naveli su da je Amber Herd delovala sa stvarnom zlobom prilikom objavljivanja članka u Vašington Postu. 

Oni su naveli i da su njene tvrdnje o braku bile lažne i klevetničke. Porota je odlučila da Herd mora Depu da plati 15 miliona dolara - 10 miliona dolara odštete i pet miliona dolara kaznene naknade, preneli su tada američki mediji.

Tanjug AP/Brendan Smialowski/Pool Photo via AP

 

Porota je takođe odlučila i u korist Amber Herd koja je rekla da ju je Depov advokat oklevetao kada je njene optužbe za zlostavljanje nazvao lažnima.  Herd je presudom dobila dva miliona dolara na ime odštete, ali nije određena kaznena naknada.

I Džoni Dep je  tužio je svoju bivšu ženu za 50 miliona dolara nakon što je u Vašington postu napisala tekst s tvrdnjama da je bila zlostavljana. Tokom suđenja javnost nije ostala uskraćena za "prljav veš" iz njihove turbulentne sedmogodišnje veze i braka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin